Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana 7. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije

Datum objave: 19. lipnja 2020.

Nakon stanke zbog pandemije koronavirusom, održana je prva ovogodišnja, ujedno i 7. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije. Na sjednici je prema dnevnom redu raspravljano o izvješćima koja redovito godišnje podnose tijela institucija koje sudjeluju u radu Savjeta, a to su Policijska uprava Međimurska, Hrvatske ceste, Županijska uprava za ceste, Centar za vozila Hrvatske i Grad Čakovec.
Izvješće stanja sigurnosti na cestama Međimurske županije iznio je Siniša Šajnović iz PU međimurske istaknuvši da je 11 osoba smrtno stradalo na međimurskim prometnicama u 2019. godini, dok je u prvih 6 mjeseci 2020. godine smrtno stradalo 6 osoba. Prisutnost alkohola zabilježene je u većini tih nesreća. Policijska uprava Međimurska provodi preventivne akcije u skladu sa svojim obavezama nastojeći senzibilizirati građane na uzroke opasnosti i odgovorno ponašanje u prometu. U prevenciji nesreća, prometnih prekršaja i otkrivanju počinitelja efikasnima su se pokazale kamere za nadzor prometa.
Investicije Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste će tijekom 2020. biti minimalno smanjene zbog negativnih efekata epidemije koronavirusa koji su se reflektirali na smanjenje prihoda. Od bitnih investicija istaknuto je da će Županijske uprave za ceste izdvojiti sredstva za postavljanje zaštitne ograde na prometnici uz derivacijski kanal HE Dubrava prema Svetoj Mariji.
Predsjednik Savjeta za sigurnost Međimurske županije Kristijan Srpak zaključio je da će se Savjet u okviru svojih savjetodavnih ovlasti i dalje baviti povećanjem sigurnosti prometa na cestama na području Međimurske županije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content