Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija i Općina Strahoninec pokrenule projekt dogradnje Osnovne škole Strahoninec s ciljem uspostave jednosmjenske nastava

Datum objave: 17. lipnja 2020.

Župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec u srijedu, 17. lipnja 2020. godine potpisali su sporazum o kapitalnoj donaciji za izradu projektne dokumentacije dogradnje školske sportske dvorane Osnovne škole Strahoninec za jednosmjensku nastavu.
Nakon što je krajem 2018. godine Osnovna škola Strahoninec škola dobila novu dvodijelnu sportsku dvoranu vrijednu 12 milijuna kuna za koju su najviše vlastitih sredstava izdvojile Međimurska županija i Općina Strahoninec, u planu je dogradnja 10 učionica, školske kuhinje, blagovaonice i prostora za osoblje čime će biti omogućena jednosmjenska nastava.
Sretni smo što okrećemo novu stranicu priče o našoj školi, priče koju su započele Međimurska županija i Općina Strahoninec za dobrobit naše djece. Dogradnja škole bila bi standard koji učenici zaslužuju, ali i standard 21. stoljeća. Sve ono što će biti dograđeno donijet će veliki napredak djeci i djelatnicima, koji vjerujem da će to moći i znati dobro iskoristiti u odgojno-obrazovnom procesu.“, kazala je ravnateljica Osnovne škole Jelena Okun.
Izvrsna suradnja Općine Strahoninec i Međimurske županije nastavlja se i ovim novim projektom na koji je ponosan načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec: „Najveći infrastrukturni projekt u Općini Strahoninec, izgradnja školske sportske dvorane, uspješno je završen te je vrijeme za nove velike investicije. Više puta sam istaknuo, a ovakvi projekti to potvrđuju, da smo Općina koja je prvenstveno orijentirana na mlade.“
Sporazum koji je potpisan prvi je korak u dogradnji školske sportske dvorane za jednosmjensku nastavu, a izradu projektne dokumentacije izvodit će tvrtka 4K d.o.o iz Strahoninca.  Međimurska županija će u svrhu izrade dokumentacije isplatiti Općini sredstva u iznosu od 146.250,00 kuna s PDV-om, što predstavlja 60% ugovorenog iznosa. Time se nastavlja niz ulaganja u obrazovni sustav, a župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom potpisivanja Sporazuma naglasio je da Osnovna škola Strahoninec svojim uspjesima i rezultatima opravdava sva sredstva koja Međimurska županija ulaže u školu.
Potpisivanju su nazočili zamjenik načelnika Josip Šipek i saborska zastupnica Bernarda Topolko koja je podsjetila da je prilikom otvaranja dvorane obećala djeci, roditeljima i djelatnicima da će ustrajati na dogradnji škole.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content