Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Učenica Graditeljske škole Ana Šafarić najbolja u Hrvatskoj na natječaju Hrvatske zajednice županija „Mi možemo jednako“

Datum objave: 5. lipnja 2020.

Hrvatska zajednica županija u sklopu projekta „Mi možemo jednako“ raspisala je  natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola s ciljem podizanja svijesti o spolnim stereotipima i važnostima rodne ravnopravnosti. Gotovo dva mjeseca učenici su slali likovne, foto i video uratke kako bi pokazali s kakvim se rodnim stereotipima susreću te potaknuti na kritičko promišljanje o rodnoj ravnopravnosti. Kako izgledaju tipični muškarci i žene/dječaci i djevojčice? Postoje li neke razlike? S kim se druže? Kakve prijatelje imaju? Kojim slobodnim aktivnostima i hobijima se bave? Što se događa ako se ponašamo kao osobe suprotnog spola? – samo su neka pitanja na koja su učenici odgovarali svojom kreativnošću.
Učenica 2. razreda Graditeljske škole Čakovec Ana Šafarić,  svojim videom Gender Equality osvojila je prvo mjesto u kategoriji najboljeg video uradka za srednje škole. Ana Šafarić iz Brezja odlična je učenica 2.razreda za zanimanje medijskog tehničara koja se u slobodno vrijeme bavi učenjem sviranja klavira i učenjem japanskog jezika te joj je želja upisati Akademiju dramskih umjetnosti.
Župan Međimurske županije Matija Posavec, u ime Hrvatske zajednice županija, organizirao je prijem te uručio Ani poklon istaknuvši kako je ovo još jedan veliki uspjeh međimurskog obrazovanja koji su među najboljima u Hrvatskoj. „I ovim projektom pokazujemo koliko je važno ulaganje u obrazovanje i stvaranje kvalitetnih preduvjeta koje nam se vraća na najbolji mogući način. U ime Hrvatske zajednice županija, i u ime Međimurske županije, čestitam Ani na ovom izvrsnom rezultatu te joj želim puno uspjeha u narednim projektima.“, zaključio je župan Posavec.
Na službenom prijemu uz Anu bili su i ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Zvonko Ladić koji je naglasio kako ta škola postaje umjetnička stvarajući mlade i kreativne ljude koji znanje nose kroz život. S njim se složio i Anin mentor Ivan Čondor izrazivši zadovoljstvo interesom učenika za zvanje medijskih tehničara. Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Blaženka Novak čestitavši Ani na velikom uspjehu uputila je poziv svim mentorima i ravnateljima da otvore put prema različitim izvorima znanja tehničke i apstraktne prirode. „S obzirom da su u tijeku upisi u 1.razrede srednjih škola, ovaj uspjeh je ujedno i poziv učenicima da se opredijele za ono što ih motivira u njihovom životu“  .
Kreativni natječaj jedna je od aktivnosti projekta „Mi možemo jednako“, čiji je nositelj Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama. Projekt je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Partneri na projektu su Hrvatska zajednica županija, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića i SŠ Stjepana Sulimanca.
Pobjednički video može se pogledati na slijedećem linku:

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content