Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nakon obnova škola u Podturnu i Vratišincu, obnovljena i Osnovna škola dr. Ivana Novaka u Macincu kroz projekt vrijedan 5,4 milijuna kuna

Datum objave: 28. svibnja 2020.

Međimurska županija nastavlja s provođenjem kapitalnih investicija u obrazovanju, a nakon obnova škola u Podturnu i Vratišincu, obnovljena je i Osnovna škola dr. Ivana Novaka u Macincu zahvaljujući projektu energetske obnove vrijednom 5,4 milijuna kuna.

Ove školske godine Osnovnu školu dr. Ivana Novaka pohađa 442 učenika u matičnoj školi u Macincu i Područnoj školi Gornji Hrašćan. "Zgrada škole sagrađena je 1989. godine, a 2006. godine zahvaljujući sredstvima Međimurske županije kao osnivača proširili smo svoje kapacitete. Povodom 30. rođendana škole dobili smo najljepši dar, mogućnost da naša škola dobije novi izgled, da njene prostorije postanu još ugodnije, a rad u njima još kvalitetniji.", ponosno je istaknula ravnateljica škole Božena Dogša dodavši da će sredstva ostvarena uštedom biti usmjerena u dodatne sadržaje. Kako bi škola mogla pružiti još veći standard, razgovaramo i o obnovi područne škole u Gornjem Hrašćanu, a koju je podržao i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.
Projekt energetske obnove financiran je putem javnog poziva 4c1.4 za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, a ukupna vrijednost projekta iznosi 5.310.163,03 kuna, od čega se 60% sufinancira EU sredstvima.
Direktor MENEA-e Alen Višnjić pojasnio je da su radovi na energetskoj obnovi objekta obuhvatili građevinske, strojarske i elektroinstalacijske radove. Postavljena je kosa podizna platforma zahvaljujući kojoj je olakšan pristup osobama s invaliditetom. Nakon energetske obnove škola je  svrstana u niskoenergetski razred B, a uštede u toplinskoj energiji iznosit će 52%. Zadovoljstvo izvedenim radovima izrazili su Igor Hoblaj, direktor tvrtke TEAM građenje d.o.o koja je obavila radove i voditeljica projekta Leonarda Tarandek.
Osnovna škola dr. Ivana Novaka u Macincu jedna je od većih međimurskih škola te smo nakon završenih projekata u Podturnu i Vratišincu, uspješno priveli kraju i ovu investiciju koja je završena prije dogovorenog roka te na vrlo kvalitetan način, što je prava odlika međimurskog graditeljstva. Time smo završili dio drugog ciklusa energetskih obnova škola i dvorana, no još nas čeka završetak obnova nekoliko škola čime želimo stvoriti što bolje i kvalitetnije uvjete rada za naše učenike.“, zaključio je župan Međimurske županije Matija Posavec.


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content