Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ravnatelji međimurskih srednjih škola: „Nismo zaboravili naše maturante, Coolijada će se održati početkom srpnja“

Datum objave: 22. svibnja 2020.

Posljednji je dan nastave za učenike završnih razreda srednjih škola, a završetak srednjoškolskog obrazovanja u Međimurskoj županiji teško je zamisliv bez maturantskih dana – Coolijade i maturantskih zabava. Iako se zbog epidemije koronavirusa maturantski dani neće održati u ovom terminu, ravnatelji međimurskih srednjih škola poručuju da nisu zaboravili na maturante te da su pripreme oko organizacije Coolijade u tijeku.
Dragi maturanti, uveli smo vas u školske klupe u prvim razredima srednje škole te želimo zajedno s vama obilježiti i zadnje dane koje ćete provesti u našim školama. No, u ovim trenucima svi zajedno moramo pokazati veliku odgovornost i zrelost. Nakon što položite sve ispite državne mature, obranite sve završne radove i odradite sve školske obaveze, vjerujemo da ćemo moći organizirati maturantske dane sukladno odgovarajućim mjerama.“, poručili su ravnatelji škola koji su predložili i prvi potencijalni datum održavanja Coolijade, petak, 3. srpnja 2020. godine.
Ovogodišnji organizator Dana maturanata - Coolijade je Ekonomska i trgovačka škola Čakovec čija je ravnateljica Bosiljka Kukolić-Vinković istaknula da će u suradnji sa svim ravnateljima međimurskih srednjih škola, Međimurskom županijom, Policijskom upravom Međimurskom, Gradom Čakovcem, Gradom Mursko Središće i Gradom Prelogom i ove godine za 1037 međimurskih maturanata biti održano tradicionalno obilježavanje završetka srednje škole, a ako učenici žele, postoji i mogućnost održavanja maturantskih zabava.
Molimo učenike da se obrate svojim školama, nama ravnateljima, kako bismo zajedno mogli dogovoriti daljnje korake. Prije svega pozivamo ih da što produktivnije provedu ove dane, da se pridržavaju propisanih preporuka te da se kvalitetno pripreme za ispite državne mature. Mislimo na sve naše učenike i njihove potrebe pa tako i na maturante. Ni jedna županija u Hrvatskoj nije stala uz svoje maturante, roditelje, ravnatelje i stručno vijeće, kao što je stala Međimurska županija uz nas te podržala organizaciju ovog za nas važnog događaja.“, kazala je ravnateljica ETŠ-a Bosiljka Kukolić Vinković.
Župan Međimurske županije Matija Posavec podsjetio je da od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. godine kreće nastava za učenike razredne nastave te da s nastavkom povoljne epidemiološke situacije očekuje daljnje popuštanje mjera. „Ako se nastavi s trendom popuštanja mjera, moramo se pripremiti i dati podršku maturantima da dostojno obilježe kraj svojeg srednjoškolskog obrazovanja. Međimurska županija pokazala se najuspješnijom u borbi protiv širenja zaraze od koronavirusa pa vjerujem da će i naši maturanti pokazati razumijevanje u ovoj situaciji.
Punu podršku organizaciji maturantskih dana dali su Grad Prelog i Grad Mursko Središće, ali i Policijska uprava Međimurska čiji je predstavnik Mladen Zadravec rekao da očekuje da će i ovogodišnja maturanti pokazati da mogu veselo, ali i odgovorno proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja.
U mnogim našim školama ovih dana će se održati virtualni maturantski dani, no ravnatelji poručuju kako očekuju da će ovogodišnji maturantski dani, bez obzira na situaciju, biti još i bolji od prethodnih.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content