Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Hodači za zdravlje

Datum objave: 17. svibnja 2020.

Međunarodni projekt European Walking Tour u kojem je Međimurska županija partner organizacijama iz Portugala, Slovenije i Finske, popularizira hodanje na prostorima koji su sigurni za kretanje, neopterećeni prometom i besplatni za sudionike.
Županija u provedbi aktivnosti ovoga projekta uživa podršku Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te suradnika okupljenih u Gimnastičkom klubu “Marijan Zadravec Macan” Čakovec, Društvu “Naša djeca” Donji Vidovec, Osnovnoj škola Orehovica, Osnovnoj škola Kuršanec i Udruzi građana “Gardruža” Gardinovec.
U prvim danima jeseni prošetali smo Perivojem Zrinskih, vježbali i opustili se uz šale i ugodne razgovore. Naime, sudionici programa se mjesečno okupljaju na turama hodanja različite duljine. Osim djece i mladih, među sudionicima dominira osobe zrelije dobi uz poseban program koji s njima provodi Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije mjesečno organizirajući i predavanja o uravnoteženoj prehrani ovisno (i) o kroničnim bolestima zastupljenima među sudionicima programa. ZZJZ također nam je pomogao u okupljanju sudionika starije dobi koji već prate program nordijskog hodanja.
 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content