Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

POBOLJŠANJE INFRASTRUKTURE NA PODRUČJIMA NASELJENIM PRIPADNICIMA NACIONALNIH MANJINA

Datum objave: 12. svibnja 2020.
Cilj Programa je pružanje pomoći razvoju lokalnih zajednica na kojima povijesno žive i pripadnici nacionalnih manjina, a koja su demografski, ekonomski ili socijalno oslabljena i značajno ispod prosjeka nacionalne razvijenosti.
Program pruža pomoć u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture te se njime zagovara pristup promicanja ravnopravnosti, nediskriminacije i održivog razvoja te participativnog pristupa dionika šire lokalne zajednice.
U užem smislu Korisnici Programa su jedinice lokalne samouprave sa statusom potpomognutog područja i s udjelom višim od 5 % pripadnika nacionalnih manjina u stanovništvu prema Popisu stanovništva 2011.
Sredstva za Javni poziv predviđena su u financijskom planu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za 2020. godinu na poziciji K680046 – Poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina u iznosu od 18.000.000,00 kuna.
Rok: 25. 5. 2020.
Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti OVDJE, a više o programu možete vidjeti OVDJE.
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content