Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje i dalje bez oboljelih od koronavirusa

Datum objave: 9. svibnja 2020.

Nakon što je od petka, 8. svibnja i posljednja oboljela osoba od koronavirusa ozdravila te je Međimurska županija postala "corona free" županija, 25. dan za redom nemamo novoboljelih osoba. Od jučerašnjih 22 testirana uzorka, 20 ih je negativno, a rezultati 2 uzorka očekuju se tijekom dana. Posebna pozornost i dalje je posvećena zaštiti korisnika domova za starije i nemoćne, a zahvaljujući aktivnostima nadležnih službi situacija je vrlo povoljna.
Podsjećamo da od ponedjeljka, 11. svibnja kreće rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda te posebnih razrednih odjela i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnike u nastavi. Od 30 osnovnih škola na području naše Županije u 12 škola neće biti ni jednog učenika, a u drugih 12 će u sva četiri razreda ukupno biti do 10 učenika. Niti jednog učenika neće biti u OŠ Belica, Donja Dubrava, Donji Kraljevec, Goričan, Hodošan, Mala Subotica, Pribislavec, Selnica, Sveta Marija, Šenkovec,  Ivanovec i Kuršanec. Svi ravnatelji, učitelji, stručni suradnici i tehničko osoblje naših osnovnih škola organizirali su i pripremili sve potrebno i epidemiološkim mjerama propisano za nastavak nastave u svojim školama. Međimurska županija kao osnivač osigurala je potrebna materijalna sredstva – od financijskih do prostornih. Očekuje se da u ponedjeljak od ukupno 4687 učenika, njih svega 267 sjedne u školske klupe i da se u odabranom režimu školuju sljedeća dva tjedna.

 
 
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content