Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svega tri oboljele osobe, Međimurje i dvanaesti dan bez novooboljelih

Datum objave: 26. travnja 2020.

U protekla 24 sata u Međimurskoj županiji 12. dan za redom nema novooboljelih od koronavirusa. Jučer je iz Županijske bolnice Čakovec otpuštena jedna osoba, a preostale tri oboljele osobe su dobrog općeg stanja. Ukupno je obavljeno 369 testiranja.
Posljednja dva dana u Međimurje je stigla nova količina zaštitne opreme namijenjene domovima za starije i nemoćne osobe i drugim socijalnim ustanovama koja će početkom tjedna uz pomoć HGSS-a biti i podijeljena. 
Stanje u svim socijalnim ustanovama je zadovoljavajuće, no i dalje su na snazi maksimalne mjere s ciljem zaštite od COVID-19 virusa korisnika i djelatnika tih ustanova. 
U ponedjeljak 27.4.2020. bit će aktivirana i prva od tri faze propuštanja mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Podsjećamo da će u primjeni biti:

  • Odluka o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19
  • Odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19
  • Odluka o odvijanju i načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID – 19
  • Odluka o dopunama Odluke o posebnom načinu rada tržnice za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Sukladno navedenim odlukama donijete su i Upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Bez obzira na povoljnu epidemiološku situaciju i lijepo vrijeme i dalje je preporuka održavati socijalnu distancu, higijenu te poštovati sve propisane mjere nacionalnog i županijskog Stožera civilne zaštite. 
Stožer civilne zaštite Međimurske županije o svemu će detaljnije informirati javnost na konferenciji za novinare u ponedjeljak. 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content