Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Od danas otvorene ordinacije dentalne medicine, Međimurje deveti dan bez novozaraženih!

Datum objave: 23. travnja 2020.

U protekla 24 sata, testirano je 11 osoba, svi nalazi su negativni. Ukupno je u Međimurju testirano 285 osoba, a od 8 osoba koja su bile pozitivne na COVID 19, dosad ih je 4 ozdravilo, tako da u Međimurju u ovom trenutku imamo 4 osobe zaražene COVID 19 virusom koji su dobrog općeg stanja i pod nadzorom epidemiologa i liječnika. Također je pojačan i nadzor domova za starije i nemoćne osobe i socijalne ustanove.

Temeljem situacije vezane uz COVID 19, redovni rad u ordinacijama dentalne medicine se privremeno obustavio, ali od četvrtka, 23. travnja 2020. godine sve ordinacije dentalne medicine u Međimurju počele su s radom i to prema rasporedu radnog vremena kao i prije epidemije. Također, ukidaju se dežurne ambulante u Čakovcu, Domašincu i u Mursko Središću te se svi liječnici dentalne medicine vračaju u svoje ambulante s uobičajenim radnim vremenom. Obveza je obavljati hitne i neodgodive intervencije pacijentima u skrbi i osigurati stalnu telefonsku dostupnost izabranih doktora dentalne medicine.
Zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske smatra da uz opće mjere osobne zaštite, obavljaju pregledi i stomatološke intervencije pacijentima kojima zdravstveno stanje više ne trpi odgodu, a nisu sumnjivi prema anamnestičkim podatcima na zaraženost korona virusom, i to na lokacijama svojih ordinacija dentalne medicine primarne zdravstvene zaštite u punom radnom vremenu kao i prije epidemije. Prije samog odlaska liječniku dentalne medicine, potrebno je obavezno telefonski kontaktirati ordinaciju.
U protekla 24 sata izdano je 46 novih mjera samoizolacije, ukupno je na području Međimurja aktivno 626 mjera samoizolacije, a Policijska uprava međimurska utvrdila je 65 kršenja mjera samoizolacije.

Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta. Službeni kontakt epidemiologa u Međimurskoj županiji je 098 – 558 – 811.


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content