Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ukida se noćni rad „COVID 19“ ambulanti, Međimurje osmi dan bez novozaraženih osoba!

Datum objave: 22. travnja 2020.

Međimurje ni osmi dan nema novozaraženih osoba virusom COVID 19. U proteklih 24 sata, testirano je 15 osoba i svi nalazi su negativni. U ovom trenutku od ukupno 8 oboljelih osoba, četiri su ozdravile, a četiri osobe su pod zdravstvenim nadzorom. Svi su dobrog općeg stanja i pod nadzorom epidemiologa i liječnika.

 Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o ukidanju noćne smjene „COVID 19“ ambulante. Praćenjem rada tzv. „COVID 19“ ambulanti utvrđeno je da u noćnoj smjeni u većini ambulanti nije bilo intervencija te da je znatno pao i broj telefonskih poziva, a istovremeno se remeti redoviti rad izabranih doktora medicine prema Pravilniku o početku, završetku i rasporedu radnog vremena zdravstvenih ustanova i privatnih zdravstvenih radnika u ordinaciji u mreži javne zdravstvene službe. U narednim danima rad COVID 19 ambulanti biti će u jutarnjoj smjeni od 8 do 14:00 sati te u popodnevnoj smjeni od 14:00 do 20:00 sati.
 Također, temeljem odluke SCZRH donesena je odluka o izmjeni i dopuni odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima te o privremenoj obustavi javnog prometa koja se produžuje do 04. svibnja 2020. godine.
 U Međimurju radi 28 domova za starije i nemoćne osobe u kojima je smješteno 1458 korisnika o kojima skrbi 474 djelatnika te je dosad Stožer civilne zaštite Međimurske županije podijelio 24 000 komada zaštitne opreme.
U protekla 24 sata izdano je 50 novih mjera samoizolacije, ukupno je na području Međimurja aktivno 635 mjera samoizolacije, a Policijska uprava međimurska utvrdila je 65 kršenja mjera samoizolacije.
Iz gradskog društva Crvenog križa obavještavaju kako svi darivatelji krvi mogu pristupiti ovotjednim akcijama darivanja u četvrtak u Čakovcu u prostorijama Međimurske hiže u vremenu od 10:00 – 17:30 sati.

Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta. Službeni kontakt epidemiologa u Međimurskoj županiji je 098 – 558 – 811.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content