Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje sedmi dan bez novozaraženih osoba!

Datum objave: 21. travnja 2020.

Međimurje ni sedmi dan nema novozaraženih osoba virusom COVID 19. Testirano  je ukupno 259 osoba. U ovom trenutku od ukupno 8 oboljelih osoba, četiri su ozdravile,  a četiri osobe su pod zdravstvenim nadzorom. Svi su dobrog općeg stanja.

Sukladno uputama Stožera civilne zaštite RH, mjere strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima i privremenoj obustavi javnog prometa produžuje se do 04.svibnja.2020.godine. Također, i sve druge mjere poput zatvorenih dječjih igrališta i sportskih objekata, način održavanja sprovoda i posljednjih ispraćaja, način sklapanja braka,  rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja produžuju do 04.svibnja 2020.godine.
Policijska uprava Međimurska će i dalje kontrolirati poštivanje svih mjera, osobito pridržavanje mjera samoizolacije.  U Međimurju je aktivno 619 mjera samoizolacije, a u  posljednjih 24 sata za područje Međimurske županije, izdano je 71 novih mjera samoizolacije.
Iz gradskog društva Crvenog križa obavještavaju kako svi darivatelji krvi mogu pristupiti ovotjednim akcijama darivanja, i to u utorak i četvrtak u Čakovcu u prostorijama Međimurske hiže u vremenu od 10:00 – 17:30 sati.

Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta.

 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content