Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Konačno je službeno: Od ponoći kretanje unutar Međimurja bez propusnica!

Datum objave: 19. travnja 2020.

Kao što je tijekom današnje konferencije za novinare i najavljeno, od ponoći se za područje Međimurske županije ukidaju e-propusnice. To znači da se građani Međimurja mogu slobodno kretati na području cijele županije bez propusnica. E-propusnice će i dalje trebati za odlazak u druge županije na području Republike Hrvatske.
Iako je ova mjera rezultat povoljne epidemiološke situacije u Međimurju koji, ako izuzmemo ozdravljene osobe, ima svega četiri osobe oboljele virusom COVID 19, Stožer civilne zaštite Međimurske županije poziva na strogo poštivanje svih uputa i preporuka Nacionalnog i županijskog stožera, te Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije. To znači napuštanje mjesta prebivališta i kretanje u slučaju potrebe, sve dok su trenutne, i sve druge mjere, na snazi.
Ovu globalnu pandemiju pobjeđujemo zajedno, svaki građanin je sam sebi najbolji liječnik, stoga higijenske navike, držanje socijalne distance i izbjegavanje javnih okupljanja osnovna su pretpostavka povoljne epidemiološke situacije u Međimurju. Upravo disciplinom stanovništva uspjeli smo se pozicionirati kao jedna od tri županije s najmanjim brojem oboljelih, stoga apeliramo da mjerom jedinstvene zone kretanja ne narušimo povoljno stanje.
Policijska uprava Međimurska će i dalje kontrolirati poštivanje svih mjera, osobito pridržavanje mjera samoizolacije.
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku da se sve druge mjere poput zatvorenih dječjih igrališta i sportskih objekata, način održavanja sprovoda i posljednjih ispraćaja, način sklapanja braka,  rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja produžuju do 04.svibnja 2020.godine.
Odluka o radu graničnih prijelaza preko kojih se odvija tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija Republike Hrvatske, te Odluka o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske produžuje se do 18.svibnja 2020.godine
Međimurska županija
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content