Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Međimurju nema novozaraženih osoba virusom COVID 19

Datum objave: 8. travnja 2020.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije daje obavijest kako u Međimurju u srijedu, 08.travnja nema novozaraženih osoba virusom COVID-19.

Tijekom dana očekuje se Odluka Stožera civilne zaštite RH o ponovnom otvaranju tržnica u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću. Tržnice će morati zadovoljiti sve higijenske i epidemiološke uvjete, a korisnike tržnica poziva se na maksimalno poštivanje svih mjera, držanje socijalne distance i kratko zadržavanje na tržnici. Inspektori utvrđuju mjere te će tržnice po dobivanju svih potrebnih suglasnosti početi s radom, a javnost će biti obaviještena o radnom vremenu i ostalim detaljima.
Stožer civilne zaštite Međimurske županije uputio je inicijativu da Međimurje bude jedinstvena zona kretanja bez propusnica. Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije izdao je suglasnost za pozitivnim izdavanjem rješenja, međutim osnovna pretpostavka za to je suglasnost svih općina i gradova na području Međimurske županije. U ovim trenucima načelnici i gradonačelnici donose Odluke o potpisivanju Sporazuma među općinama i gradovima o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području Međimurske županije, temeljem čega će Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izdati suglasnost. O svim detaljima obavijestit ćemo Vas tijekom konferencije za medije u četvrtak, 9. travnja 2020. u 10:00 sati.
Nakon današnje koordinacije sa Stožerom Civilne zaštite RH dobili smo mogućnost da se od srijede  može regulirati individualni odlazak u ribolov. Sukladno navedenom, od 08.04.2020. dozvoljava se individualni odlazak u ribolov uz pridržavanje svih mjera vezano uz sprječavanje širenja virusa COVID-19.
U srijedu je na području Međimurske županije aktivno 1002 mjera samoizolacije. Ukupan broj dojava i utvrđenih kršenja mjera samoizolacije od 13. ožujka do 8. travnja 2020. godine:

  • 163 dojava građana o kršenju mjera samoizolacije, 50 utvrđenih kršenja samoizolacije, a 311 osoba zatečeno je u kontroli bez propusnica.

Također, Stožer civilne zaštite Međimurske županije ovim putem moli sve građane da poštuje sve upute struke, paze na zaštitu sebe i svojih obitelji te se ponašaju sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content