Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obavijest Stožera civilne zaštite Međimurske županije za utorak, 07.04.2020.

Datum objave: 7. travnja 2020.

Epidemiološka situacija povoljna. Od pet zaraženih osoba, četiri iz iste obitelji.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije daje obavijest kako je u Međimurju u utorak, 07.travnja utvrđena još jedna osoba zaražena virusom COVID-19. Uz jednu ozdravljenu osobu tako ih je sada ukupno petero zaraženih. Novozaražena osoba je bliski (obiteljski) kontakt jedne od zaraženih osoba, tako da je u našoj županiji od ukupno pet zaraženih osobe, četvero iz iste obitelji, i svi su epidemiološki povezani.
S obzirom na broj zaraženih osoba i izoliranost unutar jedne obitelji, epidemiološka situacija je povoljna jer su sva ostala testiranja pokazala negativne rezultate, uključujući i testiranja osoba koje su se organiziranim letovima vratile iz španjolske, Italije, Portugala i Švedske.
Sve zaražene osobe imaju blage simptome te su pod kontinuiranim nadzorom liječnika i epidemiologa. Iz mjera predostrožnosti troje njih je hospitalizirano u Županijskoj bolnici Čakovec.
Trenutno je na području Međimurske županije aktivno 1050 mjera samoizolacije. Ukupan broj dojava i utvrđenih kršenja mjera samoizolacije od 13. ožujka do 7. travnja 2020. godine:
- 162 dojava građana o kršenju mjera samoizolacije.
- 49 utvrđenih kršenja samoizolacije.
- 308 osoba zatečeno u kontroli bez propusnica.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije još jednom apelira na građane da poštuju mjere prevencije, liječničku struku i da se pridržavaju pravila koja su propisana od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije, držanje socijalne distance, te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content