Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Stožer civilne zaštite Međimurske županije uputio je zahtjev da Međimurje bude jedinstvena zona kretanja bez e-propusnica!

Datum objave: 6. travnja 2020.

Nakon današnje koordinacije sa Stožerom civilne zaštite RH, a vezano uz e-propusnice, Stožer civilne zaštite Međimurske županije uputio je zamolbu da se uvaže naše specifičnosti.

Međimurje je najgušće naseljeni kraj u Hrvatskoj u kojem na 730 km² živi 115.000 stanovnika u 25 općina i gradova. Na više od 30.000 domaćinstava, njih 20.000 bavi se nekim oblikom poljoprivredne proizvodnje. Od toga imamo 11.400 posjednika vinograda. Veliki broj stanovnika Međimurja obrađuju zemlju ili imaju posjed u blizini mjesta prebivališta, no na području druge općine što zahtjeva propusnicu. Također, u nekim općinama ne postoje institucije koje mogu zadovoljavati osnovne životne potrebe poput ljekarne, pošte, banke, trgovine higijenskim potrepštinama ili nekih specijaliziranih trgovina važnih za vrijeme proljetne sjetve. Stožer civilne zaštite Međimurske županije želi skrenuti pozornost da grad Čakovec, kao sjedište Županije na čijem području živi gotovo trećina stanovnika Međimurja, ima u svom sastavu naselja koja su odvojena od grada zasebnim općinama.
Temeljem svega toga, a poštujući disciplinu stanovništva Međimurja u pridržavanju svih uputa Nacionalnog i lokalnih stožera civilne zaštite, što dokazuje podatak da smo jedna od županija s najmanjim brojem zaraženih osoba virusom COVID-19, Stožer civilne zaštite Međimurske županije uputio je zamolbu za odobrenjem da cijelo područje Međimurske županije bude jedinstvena zona kretanja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content