Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Preporuke PU međimurske svim žiteljima Međimurske županije koji rade u inozemstvu

Datum objave: 4. travnja 2020.

U skladu s trenutnim preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Međimurske županije, kao i preporukama liječničke struke (epidemiologa), apeliramo na sve žitelje Međimurske županije koji rade u inozemstvu, da se za vrijeme Uskršnjih blagdana ne vraćaju u Međimurje.
Svi oni koji su imali namjeru povratka iz primjerice Austrije, Njemačke i drugih zemalja, moraju biti svjesni činjenice da će im pri ulasku u Republiku Hrvatsku biti naložene mjere samoizolacije, kojih će se morati striktno pridržavati.
Pošto naložene mjere samoizolacije traju 14 dana, prije njihovog završetka nećete moći napustiti Republiku Hrvatsku te stoga dobro razmislite o svom povratku.
Svima koji rade u inozemstvu, a trenutno su na odmoru u domovini, omogućit će se povratak na mjesto rada, naravno ukoliko su zdravi.
Obzirom da su u predstojećem razdoblju izvjesna dodatna ograničenja za sva putovanja, nemojte se dovesti u situaciju da se nećete moći na vrijeme vratiti u državu svog zaposlenja.
Svakodnevno na području Međimurske županije nalaže se veliki broj mjera samoizolacije (ukupno izrečeno 1390 samoizolacija i 247 karantena). Od iznimnog je značaja da se građani odgovorno i savjesno pridržavaju naloženih mjera jer na taj način ne ugrožavaju zdravlje svojih najbližih, pa tako i šire društvene zajednice.
Policija svakodnevno kontrolira izrečene mjere samoizolacije, a sve prekršitelje prijavljuje nadležnom državnom inspektoratu. Međimurska policija do danas (4. travnja 2020.) utvrdila je 46 kršenja samoizolacije.
Izvor: Policijska uprava međimurska
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content