Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obavijest za poljoprivrednike

Datum objave: 26. ožujka 2020.

Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koji je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dana 23. ožujka 2020. godine dovodi se u pitanje nesmetano obavljanje poljoprivredne proizvodnje.

Poljoprivrednim proizvođačima koji imaju poljoprivredne površine, objekte za poljoprivrednu proizvodnju, preradu i skladištenje mogu zahtjeve za propusnice poslati putem telefona, e-maila ili web forme www.savjetodavna.hr/propusnice.
Sve informacije za Međimursku županiju dostupne su na broju 040/373-373, 098/809-168 ili putem e-maila: milorad.subic@mps.hr
Propusnice će se izdati: posjednicima domaćih životinja koje su smještene u izdvojenim objektima izvan mjesta prebivališta, proizvođačima poljoprivrednih proizvoda, kako bi na otvorenom i u zaštićenom prostoru proveli potrebne agrotehničke mjere na svim proizvodnim površinama, pčelarima, kako bi se omogućilo kretanje do košnica jer postoji opasnost da će bez nadzora i pomoći pčelara u vrijeme intenzivnog razvoja pčelinjih zajednica doći do uginuća velikog broja zajednica, kako bi se proizvedene količine poljoprivrednih proizvoda mogle dostaviti do krajnjih potrošača (uključujući mljekomate, otkupne centre i slično) - zbog zatvaranja tržnica neophodno je reorganizirati rad i omogućiti plasman domaće proizvodnje na način da domaća proizvedena roba ne propadne, te kako bi se omogućila nužna putovanja radi nabavke svih vrsta repromaterijala (sjeme, gnojiva, sredstva za zaštitu bilja, goriva, maziva, rezervni dijelovi, alati, strojevi,… ), bez čega neće biti proizvodnje ove sezone.

Svi problemi s kojima se poljoprivrednici susreću u ovim okolnostima, prijedlozi za poboljšanje komunikacije, suradnje, izvanrednih alokacija i mjera, proizvodnje i plasmana proizvoda mogu se uputiti na djelatnike Ministarstva poljoprivrede koji stoje na raspolaganju putem nove internet stranice https://pitanja.mps.hr te putem kontakt brojeva stručnih službi Ministarstva poljoprivrede po županijama.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content