Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nacionalni stožer donio Odluku o mjeri obustave rada tržnica i svih objekata u sastavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti

Datum objave: 22. ožujka 2020.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o mjeri obustave rada tržnica i svih objekata u sastavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti, zbog nepoštivanja mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite. Od danas je zabranjen rad svim tržnicama, a od ponedjeljka, 23. ožujka 2020. godine, građanima se zabranjuje napuštanje mjesta prebivališta.
Također, zbog zaštite djelatnika u trgovinama u kojima je dopušten rad, kao i zbog mogućnosti preraspodjele djelatnika i učinkovitog upravljanja ljudskim resursima Nacionalni stožer za civilnu zaštitu donio je Odluku kojom se ograničava radno vrijeme trgovina, a koje će od sutra raditi od 08 – 17:00 sati.
Stožer civilne zaštite Međimurske županije će u suradnji sa Stožerima civilne zaštite međimurskih gradova i općina, vršiti nadzor provođenja ove mjere. Pozivamo sve vlasnike trgovina da strogo poštuju spomenutu Odluku.
Ovog tjedna doneseno je niz Odluka kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije.
Podsjećamo da se osobe u samoizolaciji moraju striktno pridržavati uputa koje su im dane.
Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije apelira na javnost da se pridržavaju uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite te da ostanu pribrani,  održavaju osobnu higijenu, izbjegavaju bliske kontakte te održavaju socijalnu distancu (razmak između osoba 2 metra) u slučaju da moraju izaći.

Odluka - obustava rada tržnica
 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content