Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije, subota, 21.03.2020. od 9,30 sati

Datum objave: 21. ožujka 2020.

U Republici Hrvatskoj dosad je potvrđeno ukupno 168 oboljelih osoba, od kojih je pet osoba ozdravilo, a u Međimurskoj županiji, u ovom trenutku, nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze korona virusom (COVID 19).

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas, subota 21. ožujka 2020.godine, donio je dvije nove odluke:

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u proteklih nekoliko dana donio  je tri odluke:

I dalje su na snazi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom u trajanju od 30 dana.

Ovim odlukama zabranjuju se javna okupljanja i sportski događaji, obustavlja rad u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama osim prehrambenih i ljekarni, obustavlja se rad sportskih i rekreacijskih centara i obustavljaju se vjerska okupljanja.
Na snazi je i privremena zabrana kretanja osoba preko graničnih prijelaza.
Za provedbu mjera bit će zaduženi stožeri civilne zaštite jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave kroz aktivaciju operativnih snaga sustava civilne zaštite.
Detaljan popis i pojašnjenje mjera koje su stupile na snagu:

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u četvrtak, 19.3.20. je donio dvije odluke:

Hrvatski Crveni križ će koordinirati aktivnosti dostave temeljnih namirnica i lijekova osobama starije životne dobi.

Još jednom apeliramo da sve osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti da ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika COVID-19.(https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Stariji-i-ostali-osjetljivi-na-koronavirus-2.pdf)
Apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane.

Također, apeliramo na sve fizičke i pravne osobe da u cilju sprječavanja širenja epidemije novog koronavirusa da račune korisnicima usluga šalju elektroničkim putem.
Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.
Pozivom na broj 113 možete dobiti sve informacije o novom koronavirusu koji je u funkciji od 7 -22 h.
Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa.
Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere. Upiti vezani uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske mogu se slati na e-mail adresu: stozercz@mup.hr
 
Izvor: www.koronavirus.hr
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content