Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obavijest Stožera civilne zaštite Međimurske županije- u Međimurju nema korona virusa!

Datum objave: 14. ožujka 2020.

Temeljem trenutne situacije vezano za korona virus ( COVID 19 ), načelnik Stožera Međimurske županije Josip Grivec obavještava da u ovom trenutku u Međimurju nema korona virusa, te su oba nalaza koja su poslana na ispitivanje - negativna.
Od četvrtka, 12.ožujka 2020. na snazi je Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kao i kriznog stožera Ministarstva zdravstva kojom je proširen broj zemalja iz kojih dolaze putnici, a nad kojima će se provoditi mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana.
Prema podacima nacionalnog stožera na popisu su: Kina, Italija, Južna Koreja, Hong Kong, Japan, Singapur, Malezija, Iran, Njemačka, Francuska, Švicarska, Španjolska, Austrija, Engleska, Nizozemska i Švedska te dio Slovenije (Bela Krajina).
Epidemiolozi u Međimurskoj županiji dostupni su 24 sata, a svi oni koji su unatrag 14 dana boravili na područjima zahvaćenim koronavirusom ili imaju simptome bolesti mogu se javiti dežurnom epidemiologu 098 558 811 i na telefon 040/310-337.
Što se tiče samog obrazovnog sustava u Međimurskoj županiji, temeljem naputka Vlade Republike Hrvatske od ponedjeljka u Hrvatskoj se neće održati nastava u osnovnim i srednjim školama, a o režimu rada vrtića privatnih ili javnih, pozivamo građane da prate web stranice predškolskih ustanova ili općina i gradova na čijem se području vrtić nalazi. Više informacija o obrazovnom sustavu u Međimurju, prenijet ćemo javnosti tijekom dana ili najkasnije sutra (nedjelja, 15. ožujka 2020.) nakon virtualnog sastanka ravnatelja s ministricom obrazovanja Vlade Republike Hrvatske Blaženkom Divjak.
 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content