Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obavijest Stožera civilne zaštite Međimurske županije

Datum objave: 13. ožujka 2020.

Temeljem trenutne situacije vezano za korona virus ( COVID 19 ), načelnik Stožera Međimurske županije Josip Grivec uputio je dopis za koji Vas molim da ga objavite na svojim službenim stranicama.
Dopis prenosimo u cijelosti:
Poštovani,
molimo da obavijestite javnost da je od jučer (četvrtak, 12.ožujka 2020.) na snazi Odluka  Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kao i kriznog stožera Ministarstva zdravstva kojom je proširen  broj zemalja iz kojih dolaze putnici, a nad kojima će se provoditi mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana.
To su  zemlje: Kina, Italija, Južna Koreja, Hong Kong, Japan, Singapur, Malezija, Iran,  Njemačka, Francuska, Švicarska, Španjolska, Austrija, Engleska, Nizozemska i Švedska te Bela Krajina u Sloveniji.
Naglašavamo da će naši građani koji rade i žive u navedenim zemljama, ako dođu za vikend u Republiku Hrvatsku, morati biti u samoizolaciji 14 dana te će se moći vratiti u navedene zemlje tek po isteku zdravstvenog nadzora, tj. nakon tih 14 dana i to pod uvjetom da će biti zdravi.
Savjetuje se tim osobama da ako nemaju neku hitnu situaciju kod kuće u Međimurju, da odgode dolazak kući te neka prate situaciju slijedećih  tjedana.
S poštovanjem,

Stožer civilne zaštite Međimurske županije

Josip Grivec, načelnik Stožera

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content