Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županijska smotra Lidrano 2020. – predstavljeni najbolji literarni, dramsko-scenski i novinarski radovi

Datum objave: 11. ožujka 2020.

Osnovna škola Ivanovec i Srednja škola Prelog bile su  domaćini županijske smotre LiDraNo 2020. za osnovne škole i srednje škole.  U jutarnjem dijelu priliku za predstavljanje dobili su osnovnoškolci, a okupljene učenike i mentore pozdravila je ravnateljica Osnovne škole Ivanovec Palmina Novak koja je istaknula da ju veseli kreativnost i vatromet stvaralaštva kojim svake godine iznova oduševe učenici te je izrazila ponos na entuzijazam koji mentori ulažu i kojim pronalaze pravi poticaj, iskru kojom zapale dječje stvaralaštvo. Program za osnovne škole predstavila je  Tanja Radiković, predsjednica Povjerenstva za provedbu županijske smotre, dok su članovi Povjerenstva za dramsko-scensko stvaralaštvo bili predsjednik Dejan BuvačRoberta Barat, Matko Buvač te državni izbornik Ivan Đuričić, za literarno stvaralaštvo predsjednik Davor Žerjav,  Kristina Štebih i Martina Horvat Kolar, a za novinarsko stvaralaštvo predsjednica Vedrana Močnik, Tomica Jakopec i David Vugrinec. Na pozornici je u jutarnjim satima izvedeno ukupno 21 dramsko – scensko djelo te su predstavljena 2 školska lista, 10 literarnih radova, 7 samostalnih novinarskih radova, 3 radijske emisije i 1 radioigra, a sveukupno je sudjelovalo 104 učenika i 41 mentor.
Čast da otvori smotru pripala je županu Međimurske županije Matiji Posavcu: „Lidrano nas okuplja zbog ljubavi prema pisanoj i izgovorenoj riječi te u jednom danu možemo svjedočiti velikoj kreativnosti koji naši učenici posjeduju. Kvalitetan rad naših učitelja i profesora koji prepoznaju potencijal djece, rezultirao je u protekloj godini s čak 30 državnih prvaka, a Lidrano je jedna od manifestacija zahvaljujući kojoj na državnoj razini imamo priliku predstaviti trud, rad i talent naše djece.“ Članovi stručnih povjerenstava iz svake su kategorije dali svoje prijedloge za državnu razinu smotre, a državno povjerenstvo će odlučiti koga će pozvati na Lidrano koji će biti održan svibnju u Primoštenu.
Srednja škola Prelog bila je domaćin županijske smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva za srednje škole, a ovogodišnji Lidrano okupio je više od 70 učenika i 19 mentora. Program za srednje škole predstavio je  Marijan Lazar, predsjednik Povjerenstva za provedbu županijske smotre, dok su članovi Povjerenstva za dramsko-scensko stvaralaštvo bili predsjednik Dejan BuvačRoberta Barat, Nikša Eldan te državni izbornik Ivan Đuričić, za literarno stvaralaštvo predsjednik Miroslav Gakić,  Andrijana Kos - Lajtman i Kristina Štebih, a za novinarsko stvaralaštvo predsjednica Dijana Savić, Dora Vadlja i Tomica Jakopec. Svoje stvaralaštvo učenici su predstavili kroz 14 pojedinačnih i skupnih dramsko-scenskih nastupa, 2 školska lista, 1 radioemisiju, 5 literarnih radova i 3 samostalna novinarska rada.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content