Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji

Datum objave: 10. ožujka 2020.
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je ograničeni trajni poziv na dodjelu bespovratnih sredstava UP.02.2.2.11 „Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji“, ukupne vrijednosti 70.000.000,00 kn.
Cilj Poziva je unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Pozivom će se osigurati provedba Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, osobito u dijelovima koji se odnose na osiguravanje geografski ravnomjerno rasprostranjenih usluga potpore žrtvama i osiguravanje dovoljnog broja skloništa radi sigurnog smještaja i proaktivne pomoći žrtvama, osobito ženama i njihovoj djeci.
Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su jedinice područne (regionalne) samouprave u kojima se ne pruža usluga skrbi izvan vlastite obitelji za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji u skloništu: Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačka, Ličko-senjska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska i Dubrovačko-neretvanska županija.
Više informacija dostupno ovdje.
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content