Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Vi ste naš ponos- tete i stričeki pričalice

Datum objave: 5. ožujka 2020.

Oni su ponos Međimurja, ali i ponos Hrvatske, naše tete i stričeki pričalice za koje je župan Međimurske županije Matija Posavec pripremio prijem kako bi im zahvalio na njihovom volonterizmu i vremenu koju daju mališanima u Županijskoj bolnici Čakovec.
U sklopu Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu - MURID, u Županijskoj bolnici u Čakovcu već se više od dvije godine provodi volonterski program „Pripovijedači priča za laku noć“. Tete i stričeki pričalice, svaki dan bez obzira na vikende ili praznike, djeci na Odjelu pedijatrije čitaju priče za laku noć. Pored Čakovca u volonterski program „Pripovjedača/ica priča za laku noć“ uključeni su i gradovi Rijeka, Pula, Split i Zagreb, a u Čakovcu ih je prošlo više od 60. Ciklus traje po 3 mjeseca, a koordinatorica programa za Čakovec Maja Baksa istaknula je: „Imamo jako lijepu suradnju sa Županijskom bolnicom Čakovec gdje volontiramo te Knjižnicom i čitaonicom Nikola Zrinski Čakovec iz koje posuđujemo knjige. U vrijeme trajanja ciklusa svaku večer čitamo djeci priče. Ima nas svih struka i svih dobnih skupina, a najviše nas razveseli osmijeh na licu mališana kojima pokušamo uljepšati svakodnevicu.
Nagradu „Ponos Hrvatske“ Hrvatska radiotelevizija, udruge Ponos Hrvatske i dnevni list 24 sata dodjeljuju ljudima koji svojim djelima i nesebičnošću stvaraju pozitivno ozračje u široj zajednici te potvrđuju ljudskost kao jednu od trajnih vrijednosti, a unatrag nekoliko godina ona je bila dodijeljena upravo u Međimurje. „Ova nagrada vrednuje naše pojedince, Udruge i našu zajednicu te njihovu humanost, solidarnost i brigu prema bližnjem i na to smo osobito ponosni. Ovo je projekt koji je usmjeren na naše najmlađe te je projekt koji je primjer svima u Hrvatskoj.“ istaknuo je župan Posavec te napomenuo kako prijemom želi zahvaliti i dati do znanja koliko smo ponosni što u našoj županiji žive ljudi poput teta i stričeka pričalica. Uz župana Posavca na prijemu su bile i privremena pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak i privremena pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb MŽ Sonja Tošić Grlač.
Na današnjem prijemu tetama i stričekima pričalicama, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu u ŽBČ Igor Šegović uručio je zahvalnicu za dosadašnji rad te istaknuo kako ovaj program puno znači i velikima i malima, te je ponosan da je Međimurska županija u Županijskoj bolnici Čakovec omogućila i besplatan boravak roditelja i djece.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content