Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana 10. sjednica Skupštine EGTS-a Mura Regio

Datum objave: 5. ožujka 2020.

U prostorijama kurije Fedak u mađarskom Serdahelu održana je 10. sjednica Skupštine EGTS-a Mura Regio na kojoj je s hrvatske strane nazočilo 9 od 11 članica, a s mađarske strane 13 od 19 članica. Dnevni red je jednoglasno usvojen. U okviru prve točke dnevnog reda direktor Mura Regio EGTS-a Stjepan Tišler izvijestio je o projektima te izrazio zadovoljstvo što je na posljednjem natječaju prošao i projekt izgradnje mosta Murakerestur - Kotoriba u vrijednosti 1.035.000,00 eura u kojemu su s hrvatske strane vodeći partner Hrvatske ceste, a EGTS Mura Regio sudjelovat će kao partner vezano za komunikacijske i marketinške aktivnosti. Drugi je kulturni projekt u kojemu je predviđeno 7 manifestacija, a uključeno je 14 pograničnih općina iz Hrvatske i Mađarske. Na čekanju je još jedan turistički projekt, a s Pannon EGTS-om prijavljen je i jedan Erasmus+ projekt u vrijednosti 49.000,00 eura.
Ispred Međimurske županije sjednici su nazočili zamjenik župana Josip Grivec i privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove župana Vesna Haluga. Zamjenik Grivec pozdravio je nazočne, zahvalio dosadašnjim članovima i poželio uspjeh novoizabranim načelnicima izrazivši zadovoljstvo uspješnošću prijava na posljednjem prekograničnom Interreg programu. U sljedećem sedmogodišnjem razdoblju planiran je čitav niz projekata koji će pridonijeti razvoju pograničnog područja u gospodarskom, poglavito turističkom području. Najavljeno je i intenziviranje aktivnosti kojima bi se pojačala vidljivost EGTS-a Mura Regio kroz brendiranje samog EGTS-a te stvaranje i predstavljanje zajedničkih ponuda lokalnih proizvoda i usluga.


 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content