Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Učenici Područne škole Dunjkovec i Područne škole Pušćine u ulozi županijskih vijećnika

Datum objave: 2. ožujka 2020.

Učenici trećih razreda Područnih škola Pušćine i Dunjkovec u pratnji učiteljica Sanje Marciuš i Višnje Špicar posjetili su Međimursku županiju. Nakon što su ih privremena pročelnica Blaženka Novak te Aleksandra Ličanin iz Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu informirale o ustroju Međimurske županije i načinu funkcioniranja izvršne i predstavničke vlasti, učenici su na nekoliko trenutaka preuzeli ulogu županijskih vijećnika te za govornicom u Velikoj vijećnici iznijeli konstruktivne prijedloge kako bi dodatno unaprijedili ne samo uvjete u obrazovanju, već i u ostalim sferama života. Jedni su postavljali pitanja poput onih kada će početi koristiti tablete u nastavi, dok su se drugi založili za povećanje plaća radnicima i zaštitu okoliša.
Nakon što je kratki „aktualni sat“ završio, učenike je pozdravio župan Međimurske županije Matija Posavec, a oni su mu puni znanja prenijeli svoje dojmove te kazali kako se vesele što će nakon posjeta Županiji  pogledati i memorijalnu zbirku Ladislava Kralja Međimurca i Kraljev vrt. Župan Posavec zahvalio je na posjeti te je iskazao zadovoljstvo što učenici od najranije dobi kroz terensku nastavu uče o svojoj Županiji.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content