Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisan Sporazum o sufinanciranju projekata i aktivnosti Obrtničke komore Međimurske županije u 2020. godini

Datum objave: 25. veljače 2020.

Međimurska županija već jedanaestu godinu sufinancira nastupe na sajmovima i manifestacijama za članove Obrtničke komore Međimurske županije. Sporazum koji će međimurskim obrtnicima omogućiti izlaganje na desetak regionalnih i međunarodnih sajmova u 2020. godini s predsjednikom Obrtničke komore Međimurske županije Borisom Lukovnjakom potpisao je župan Međimurske županije Matija Posavec.
Hvala Međimurskoj županiji što omogućava da naši članovi sudjeluju na sajmovima i promoviraju svoju djelatnost izvan Međimurja. Naši se obrtnici već idućeg tjedna predstavljaju na sajmu u Osijeku, a tjedan nakon toga u Virovitici. U planu je da tridesetak obrtnika posjeti otprilike 8 sajmova, a ovim putem pozivam da priliku iskoriste i oni koji dosad nisu izlagali.“, rekao je predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak te napomenuo kako je u 2019. godini 31 obrtnik predstavio svoje proizvode na 8 sajmova veličine izlagačkog prostora 270 kvadratnih metara.
Župan Međimurske županije Matija Posavec naglasio je kako gospodarstvo Međimurja većinom počiva na malom i srednjem poduzetništvu te na tragu toga Međimurska županija Obrtničku komoru i njene članove dugi niz godina financijski potpomaže u čitavom spektru suradnje. „Nastojimo kontinuirano povećavati broj obrtnika. U tome smo uspješni te unatrag tri godine bilježimo porast. Povećanje je krajem prošle godine iznosilo 7%, odnosni 91 obrt više u odnosu na godinu ranije, a trenutno brojimo 1354 aktivnih obrta. Stipendiramo učenike koji se odlučuju za deficitarna zanimanja, a u okviru naših mogućnosti u sustavu obrazovanja nastojimo mijenjati upisne kvote i jačati strukovna zanimanja. Drago mi je da naši obrtnici imaju priliku promovirati se na domaćim i međunarodnim sajmovima. Ako barem jedan obrtnik nađe dodatni posao zahvaljujući ovom projektu, napravili smo mnogo.“, objasnio je župan Posavec.
Potpisivanju Sporazuma vrijednog 70.000,00 kn nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović, voditeljica Odsjeka za gospodarstvo Barbara Marciuš te tajnik Obrtničke komore Međimurske županije Robert Varga.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content