Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

5. projektni sastanak „Amazon of Europe bike trail“ projekta

Datum objave: 17. veljače 2020.

U razdoblju od 11. do 13. veljače u Svetom Martinu na Muri, Turistička zajednica Međimurske županije je bila domaćin 5. sastanka u sklopu Amazon of Europe bike trail projekta. Na sastanku su sudjelovali projektni partneri iz 5 zemalja (Austrija, Slovenija, Hrvatska, Mađarska i Srbija).
Prisutne partnere pozdravile su zamjenica župana Sandra Herman te Jelena Berečić u ime LifeClass Termi Sveti Martin. Zamjenica župana je naglasila da Turistička zajednica Međimurske županije kontinuirano ulaže u razvoj biciklističke infrastrukture te je istaknula važnost Amazon of Europe bike trail projekta za daljni razvoj cikloturizma u Međimurju.
Projekt je započeo 01.06.2018. i traje 36 mjeseci, odnosno do 31.05.2021. Na projektu sudjeluje 14 partnera, a ukupan iznos projekta je 3.176.000,00 EUR, među kojima se na Turističku zajednicu Međimurske županija odnosi 175.000 eura, od kojih 85% pokriva Europski fond za regionalni razvoj.
Cilj projekta je održiv ekonomski razvoj regije baziran na valorizaciji prirodnih i kulturnih resursa kroz uspostavu zajedničkog rješenja za održiv biciklistički turizam na području rijeka Mure, Drave i Dunava (Europska Amazona), sa naglaskom na očuvanje prirode.

U sklopu događanja održan je niz radionica i evaluacija aktivnosti u proteklom razdoblju te se raspravljalo o predstojećim aktivnostima razvoja biciklističke rute s posebnim naglaskom na postavljanje infrastrukture duž cijele Amazon of Europe biciklističke rute. Projektni posjet zaokružen je studijskim obilaskom Mlina na Muri, skele te moderne interaktivne etnografske zbirke „ Jen den v živleju mlinara Franca Žalara“.


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content