Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilazak radova na Centru održivog razvoja Međimurskog veleučilišta

Datum objave: 11. veljače 2020.

7 novih laboratorija, dvije dvorane/predavaonice, kabinet mikrobiologije, dizalo za pristup osobama s invaliditetom, elektrosoba, vrhunska oprema te još štošta drugo bit će smješteno u novom Centru održivog razvoja u sklopu Međimurskog veleučilišta u Čakovcu bruto površine 689m². Radove je u nazočnosti dekana Igora Klopotana, prodekanice za kvalitetu i međunarodnu suradnju Marije Miščančuk, stručnjakinje za gradnju  Jasmine Ovčar te administratorice na projektu Kristine Janković Ružić, obišao župan Međimurske županije Matija Posavec.

Uređenjem Centra održivog razvoja opremit će se četiri laboratorija: „Biokemija okoliša“, „Održiva gradnja“, „Primijenjena automatika“ i „Proširena stvarnost“, čime će se unaprijediti kvaliteta obrazovanja i istraživanja za potrebe gospodarstva te ojačati suradnja Međimurskog veleučilišta u Čakovcu s drugim istraživačkim institucijama i poslovnim sektorom. Poslovnim subjektima bit će omogućeno korištenje kapaciteta novoopremljenih laboratorija što će značajno unaprijediti sinergiju znanosti i gospodarstva, a osiguravanjem suvremene istraživačko-razvojne infrastrukture će se povećati broj primjenjivih istraživačkih, razvojnih i inventivnih projekata u Međimurskoj županiji.
Opći cilj projekta je povećati broj primjenjivih znanstveno-istraživačkih projekata u Međimurskoj županiji. Ujedno, projekt ima za cilj osigurati istraživačko – razvojnu infrastrukturu koja će poslužiti za provedbu temeljnog, industrijskog istraživanja i eksperimentalnog razvoja u području biokemije okoliša, održive gradnje, primijenjene automatike i proširene stvarnosti. Izravni rezultati projekta su obnovljena zgrada Međimurskoj veleučilišta u Čakovcu za potrebe Centra održivog razvoja te njegovo opremanje.
Ukupna vrijednost projekta čiji je završetak predviđen u siječnju 2021. godine, iznosi 11.895.867,07 kn, a sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancirano je 10.828.867,07 kn.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content