Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

8. međunarodni košarkaški turnir „Vincekovo 2020.“ okupio 33 ekipe i pokazao kako uspješno spojiti sport, turizam i rekreaciju

Datum objave: 28. siječnja 2020.

Veteranski košarkaški klub „Međimurje“ i Ženski košarkaški klub „Radost“ iz Čakovca proteklog su vikenda organizirali međunarodni košarkaški turnir Vincekovo 2020. koji se igrao u dvoranama u Toplicama Sveti Martin, Selnici, Štrigovi i Svetom Jurju na Bregu.
Turnir je pokrenut na inicijativu košarkaškog entuzijasta Željka Levačića, a te je ovo već osma godina od kako se održava. Iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika, a ove godine na turniru su sudjelovale 33 ekipe iz cijele Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. Natjecalo se 6 ženskih i 27 muških ekipa u 4 kategorije.
Nakon dva dana igranja, u subotu, 25. siječnja 2020. godine održana je završna večer i proglašenje najboljih ekipa i igrača turnira. Svečanosti je nazočila zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman koja je istaknula da osim sporta i druženja, turnir ima sve veći turistički značaj. Sportski duh i volja, ali i odlična destinacija održavanja turnira prepoznati su od brojnih ljubitelja sporta koji se rado vraćaju u gornje Međimurje.


 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content