Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dodijeljene učeničke stipendije djeci hrvatskih branitelja

Datum objave: 23. siječnja 2020.

Međimurska županija svake godine iznova šalje snažnu poruku da hrvatski branitelji i njihove obitelji nisu zaboravljeni. Naime, uz potporu aktivnosti braniteljskih udruga, velika pozornost pridaje se i njihovoj djeci, prvenstveno kroz financijsku potporu školovanju.
Marija Lukovnjak jedna je od 61 učenica/ka stipendista kojima su na svečanosti u zgradi Scheier uručeni ugovori za stipendije. „U ime svih učenika zahvaljujem Međimurskoj županiji što nam pomaže u školovanju te brinu o nama. Sigurna sam da će ovo svima nama biti vjetar u leđa za budući rad i obrazovanje.“, rekla je učenica 3. razreda Gospodarske škole Čakovec.
Od školske godine 2004./2005. do danas Međimurska županija je djeci hrvatskih branitelja dodijelila nešto više od 900 stipendija. Iznos stipendije na godišnjoj razini je 3000 kuna, a isplaćuju se u dvije jednake rate u iznosu od 1500 kn.
„Hrvatski branitelji naši su heroji, ljudi koji su ostavili veliki trag i zadužili nas tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća, a mi im nastojimo vratiti velikim poštovanjem i zahvalnošću, ali i brigom za njihovu djecu. Ovim projektnom vrednujemo žrtvu Domovinskog rata i sve one koji su sudjelovali u njemu.“, rekao je župan Matija Posavec, uz vijest da će stipendistima polovica iznosa biti uplaćena najkasnije do sutrašnjeg dana.
Ugovore su učenicima uručili župan Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Blaženka Novak, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač te privremeni pročelnik Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Kristijan Srpak.
U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su članovi školskog benda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Poetikon.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content