Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Nedelišću predstavljeno više od 1400 malih životinja

Datum objave: 10. siječnja 2020.

Udruga uzgajivača malih životinja iz Nedelišća organizirala je u dvorani MESAP-a Nedelišće 45. izložbu malih životinja sa specijalnom izložbom svih pasmina gušana i međimurske kokoši. Predstavlja se oko 160 izlagača iz Hrvatske te susjedne Mađarske i Slovenije koji su izložili više od 1400 životinja među kojima je 875 golubova, 310 peradi, 120 kunića i 94 ptice svih rasa.
Predsjednik Hrvatskog saveza uzgajivača malih životinja Željko Šerepac istaknuo je da je izložba u Nedelišću jedna od najvažnijih za uzgajivače malih životinja koji rado dolaze u Međimurje. Posebno ponosan na 45. izdanje izložbe bio je načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, koji je pohvalio vrijedne članove Udruge uzgajivača malih životinja Nedelišća koji nastoje očuvati tradiciju uzgoja životinja.
U Međimurju i Nedelišću trend uzgoja malih životinja nastavlja se razvijati unatoč tome što se smanjuje broj svih vrsta životinja u Hrvatskoj. Želimo da mlađe generacije, naša djeca i unuci vide s čime smo se nekada bavili, jer su životinje bile sastavni dio svakog domaćinstva te nastojimo prenijeti ljubav i radost koju nam životinje daju.“, kazao je predsjednik Udruge uzgajivača malih životinja Nedelišće Željko Posavec.
Izložbu je otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec: „Ova izložba dokaz je aktivnosti Udruge uzgajivača malih životinja iz Nedelišća koja svojim doprinosom iz godine u godine diže kvalitetu izložbe, što vidimo po velikom broju okupljenih izlagača i životinja.“ Župan Posavec pohvalio je edukativni segment koji izložba ima zahvaljujući radionicama organiziranima za najmlađe, a bitno je spomenuti da se u Nedelišću planira organizirati i državna izložba malih životinja na kojoj bi bilo predstavljeno više od  3000 malih životinja. Članovi Udruge uzgajivača malih životinja Nedelišće na izložbu su pozvali i podijelili ulaznice za više od 5 000 djece u međimurskim vrtićima i školama koja će imati priliku vidjeti i naučiti sve o malim životinjama i njihovom uzgoju.
Izložba je međunarodnog karaktera, a perad, ptice, kuniće, golubove i patke ocjenjivat će suci ocjenjivači iz Austrije i Njemačke delegirani od Hrvatskog saveza uzgajivača malih životinja. Izložba je otvorena do nedjelje, 12. siječnja 2020. godine do 14:00 sati.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content