Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Tradicionalni obilazak dežurnih službi na novogodišnje jutro

Datum objave: 1. siječnja 2020.

U najluđoj noći u godini, dežurne službe pazile su na sigurnost građana Međimurske županije. Među njima su djelatnici Policijske uprave Međimurske, Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, Ravnateljstva civilne zaštite – Služba civilne zaštite Čakovec Županijski centar 112, Zavoda za Hitnu medicinu Međimurske županije i Županijske bolnice Čakovec.  Poštujući njihov zahtjevan, ali plemeniti posao u novogodišnje jutro tradicionalno ih je obišao župan Međimurske županije Matija Posavec.
„U novogodišnjoj noći u Međimurskoj županiji, Županijski centar 112 zabilježio je 75 poziva od čega 45 namjenskih koja su proslijeđena hitnim službama. Tako je prema Hitnoj medicinskoj pomoći upućeno 10 događaja, jednako kao i Policijskoj upravi Međimurskoj, a Javnoj vatrogasnoj postrojbi 4 poziva. Od ukupnog broja poziva bilježimo dvjestotinjak poziva manje nego 2018.godine no sukladno novoj kategorizaciji broje se samo događaji“ istaknuo je Ladislav Söke pročelnik Službe civilne zaštite Čakovec dodavši kako je, nažalost, došlo do porasta zlonamjernih poziva u 2019. godini.
Policijska uprava Međimurska imala je svega tri intervencije, a Dragan Stojić voditelj smjene istaknuo je da su  u novogodišnjoj noći zabilježene 2 tjelesne ozljede prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava na području općine Nedelišće  te 1 prometna nesreća u Nedelišću u kojoj su bili uključeni i djelatnici Zavoda za Hitnu medicinu Međimurske županije i Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.  Brzom reakcijom službi nema posljedica za dionike nesreća. U Zavodu za Hitnu medicinu Međimurske županije, ravnateljica Vladimira Križaj Grabant kazala je pak kako je noć prošla relativno mirno uz 15 terenskih intervencija i 15 intervencija koje su zaprimljene u ambulanti što je u odnosu na proteklu godine manje.
Najviše neugodnih događaja i poziva za intervencijom u novogodišnjoj noći izazvala je nekontrolirana upotreba pirotehničkih sredstava što je u odnosu na protekle godine porast kada nije bio zaprimljen niti jedan poziv.
Kada su u ponoć zabljesnuli vatrometi diljem Međimurja, pohvalno je što su ih osiguravali djelatnici vatrogasnih službi iz Međimurja, ali i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec koji su imali i intervencije na području općine Nedelišće. Robert Meglić zamjenik zapovjednika glavne vatrogasne postrojbe napomenuo je da su imali 3 intervencije tijekom noći koje su uspješno riješene.
Župan Međimurske županije Matija Posavec zahvalio je svima na dosadašnjem radu te je pohvalio brz, efikasan i plemenit posao svih djelatnika koji su bili uključeni u rad službi u proteklih 24 sata, ali i svih koji svakodnevno rade na sigurnosti i čuvanju javnog reda i mira naših stanovnika, te im poželio puno zdravlja, osobne sreće i uspjeha u 2020. godini.
Prva beba rođena u Međimurju u 2020.godini još se očekuje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content