Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Novogodišnja čestitka župana Matije Posavca

Datum objave: 31. prosinca 2019.

„ Drage građanke i građani Međimurske županije,
Godina na izmaku ostat će nam u sjećanju kao jedna od uspješnijih, a upravo to je premisa kojoj se vodimo – neka svaka godina pred nama bude uspješnija od one prethodne. Godina je to u kojoj smo pokrenuli brojne projekte te se možemo pohvaliti činjenicom da je Međimurska županija, već uobičajeno, najveći investitor u Međimurju. Priču županije kao velikog gradilišta nastavljamo i u novoj, 2020. godini. Međimurska županija u samom je vrhu po izdvajanjima za obrazovanje i zdravstvo, a u 2020. godini završit ćemo obnovu 11 osnovnih škola i srednjih škola, otvoriti novoizgrađenu Osnovnu školu Pribislavec, vjerujem započeti s izgradnjom školskih sportskih dvorana u Gornjem Mihaljevcu, Svetoj Mariji, Vratišincu i Svetom Martinu na Muri, otvoriti prvi znanstveno-istraživački centar Metalska jezgra te početi graditi Centar održivog razvoja i centar kompetencije u strojarstvu. Nastavljamo financirati prijevoz našim učenicima, osigurati asistente u nastavi i vrtićima te stipendirati i na razne načine pomagati učenicima i studentima. Ulaganje u obrazovanje i zdravstvo prepoznali smo kao ulaganje u bolju budućnost i bolji standard našim građanima. Za nekoliko mjeseci otvorit ćemo dograđenu zgradu Županijske bolnice Čakovec kao dio projekta vrijednog 65 milijuna kuna, a pred nama je energetska obnova još nekoliko zgrada u sustavu zdravstvenih institucija. 
Preuzimanjem poslova Ureda državne uprave već od 1. siječnja dokazat ćemo da je Međimurska županija efikasan, brz i učinkovit javni sektor. U jubilarnoj godini predstoji nam čitav niz važnih obljetnica - od 1600. obljetnice smrti svetog Jeronima, 400. godišnjice rođenja Nikole Zrinskog te 160 godina prve pruge u Hrvatskoj koja je prolazila Međimurjem. Također, privest ćemo kraju projekt revitalizacije Starog grada Zrinskih vrijedan 42 milijuna kuna, kao i veliko ulaganje u prirodnu baštinu projektom uređenja centra za posjetitelje Ekomuzej Međimurje malo te Muzeja prirodne baštine u Križovcu.
U suradnji s našim institucijama u narednoj ćemo godini pripremati dokumentaciju za nove projekte, kandidirati ih na natječaje te privlačiti europski novac s istim entuzijazmom kao što smo to činili dosad, kako bi Vama, stanovnicima našeg Međimurja, omogućili najviše standarde te promovirali naše potencijale i vrijednosti.  
Na kraju zahvaljujem svima Vama koji ste prepoznali sva naša ulaganja i nastojanja da stvorimo bolje društvo i bolju zajednicu. Posebne čestitke svim učenicama i učenicima koji su u 2019.godini postali državni prvaci, sudionici europskih i svjetskih natjecanja, sportašima na svakoj osvojenoj medalji, organizatorima svjetskih i europskih prvenstava kojima smo bili dobri domaćini i svima Vama zbog kojih jesmo najpogodnija regija za ulaganje, najuspješnija destinacija kontinentalnog turizma i trostruki nositelj europske destinacije izvrsnosti.

Svima Vama želim puno zdravlja, osobne sreće i uspjeha u 2020. godini, baš kao i obilje mira, solidarnosti i zadovoljstva.

               

ŽUPAN

Matija Posavec

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content