Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uoči kraja godine održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sveti Juraj na Bregu

Datum objave: 28. prosinca 2019.

Bliži se kraj godine, a vodstvo Općine Sveti Juraj na Bregu tim je povodom organiziralo svečanu sjednicu. Predsjednik Općinskog vijeća Anđelko Kovačić pozdravio je prisutne te zahvalio vijećnicama i vijećnicima na suradnji i konstruktivnim raspravama koje su se odvijale na dobrobit općine.
Osvrt na 2019. godinu dao je prvi čovjek općine Anđelko Nagrajsalović. Početkom godine povećane su jednokratne naknade za novorođenčad, a potvrdio je i da će u 2020. godini premašiti iznos od 2 tisuće kuna. Puno se radi za dobrobit onih najmlađih za koje su osigurani asistenti u vrtiću i  osnovnoj školi, organizirana je predškola, a u suradnji s Županijom sufinanciran je prijevoz učenika, dok su od ove godine sva djeca za koju roditelji primaju dječji doplatak oslobođena plaćanja troškova prehrane. Općina sufinancira produženi boravak u školi, stipendira studente te pomaže socijalno ugroženim obiteljima, umirovljenicima i osobama s posebnim potrebama. U planu je energetska obnova dječjeg vrtića u Brezju, a na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije prijavljen je projekt sufinanciranja dogradnje vrtića u Lopatincu te je odobreno 1,3 milijuna kuna. Dogradnja je u finalnoj fazi, a svečano otvorenje očekuje se početkom iduće godine. Načelnik Nagrajsalović dodao je kako je želja svih u općini prelazak u jednosmjensku nastavu te je iz tog razloga napravljen i glavni projekt dogradnje Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića. Puno se ulagalo i u javnu rasvjetu te je postavljeno preko 250 komada novih rasvjetnih tijela, a diljem općine uređuju se i Društveni domovi. 
„Godina je bila vrlo dinamična, pripremili smo te uspješno prijavili mnogobrojne projekate te smo iznimno zadovoljni. Puni radnog elana krećemo u novu, 2020. godinu.“, zaključio je načelnik Nagrajsalović.
Predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak istaknuo je kako se radi o općini koja mnogo radi po pitanju dobrobiti svoga stanovništva te zaključio kako će tim putem, uz podršku Županije, zasigurno koračati i u budućem razdoblju.
Svečanoj sjednici nazočili su zamjenik načelnika Damir Novak, općinske vijećnice i vijećnici, predstavnici Vijeća mjesnih odbora, zaposlenici općine te ravnatelji odgojno-obrazovnih ustanova.


 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content