Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Božićni pohod biskupa Varaždinske biskupije mons. Bože Radoša Dnevnom boravku djece „Dr. Antun Bogdan“

Datum objave: 20. prosinca 2019.

U prigodi došašća i skorašnje proslave svetkovine Božića u Dnevnom boravku djece “Dr. Antun Bogdan” Caritasa Varaždinske biskupije u Čakovcu upriličen je tradicionalni susret korisnika, roditelja i prijatelja ustanove. Tim je povodom novozaređeni varaždinski biskup mons. Bože Radoš predvodio misno slavlje u zajedništvu s fra Željkom Železnjakom, gvardijanom Župe svetog Nikole biskupa iz Čakovca te ostalim svećenicima iz Međimurske županije.
Fra Željko Železnjak pozdravio je sve okupljene te im zahvalio na dolasku, osobito biskupu Radošu koji ovim božićnim pohodom osobno potiče da se nastavi činiti dobro i biti blizu onima kojima su najpotrebniji ljubav i skrb. „Svetom misom zahvalili smo Bogu, ali kad zahvaljujemo Bogu, zahvaljujemo svima vama koji darujete dio sebe za one koji su Bogu najbliži. To su ova djeca, njihove obitelji, to je zajednica koja živi i traži podršku, pomoć, razumijevanje i traži da u djeci vidimo ono što Bog vidi, a to je dostojanstvo. Nastojite i dalje biti onaj izvor ljubavi koji se ovdje čuva te neprimjetno i tajanstveno širi dalje. Kutak ljubavi tako se ljubomorno čuva da može biti izbor ljubavi. Ne znamo kako ljubav može biti teška, no vjerujemo da je ovo jedan od izvora koji daje snagu našoj crkvi i ovom narodu.“, istaknuo je mons. Bože Radoš.
Euharistijskom slavlju nazočili su i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i pročelnica UO za poslove župana Međimurske županije Vesna Haluga. „Želim vam čestitati i zahvaliti što darujete dio sebe, svoju ljubav za one kojima je ona itekako potrebna. Ovo adventsko doba svi se prisjećamo što nama kršćanima znači rođenje Isusa koji je sa sobom donio mnoge darove. Jedan mali dio sebe smo i mi iz županije donijeli našoj dragoj djeci.“, poručio je zamjenik Grivec zaželjevši sretan i blagoslovljen Božić okupljenima.
Protekla godina bila je aktivna za Dnevni boravak, čija je voditeljica Kristina Novaković izrazila veliku radost što se tradicionalni susret nastavio održavati i ove godine: „Tijekom 2019. obnovili smo velik dio opreme jer želimo našim korisnicima što više olakšati  život i poboljšati kvalitetu usluge. Svega toga ne bi bilo moguće bez donatora, dobrih ljudi zahvaljujući kojima imamo novu opremu i educiramo osoblje.
Dnevni boravak djece “Dr. Antun Bogdan” Caritasa Varaždinske biskupije u Čakovcu trenutno ima 7 zaposlenih djelatnika koji u poludnevnom boravku brinu o 10 stalnih korisnika, 3 povremena korisnika i o 40-ero djece s teškoćama u psihosocijalnoj podršci koja dolaze na individualne vježbe s logopedima, rehabilitatorima i psiholozima.
Euharistijskom slavlju odazvali su se i saborski zastupnik, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije Ante Šola, rukovoditeljica Djelatnosti školske medicine ZZJZ Međimurske županije Narcisa Slugan, a susret su nastupom obogatila djeca iz DV Svetog Nikole iz Belice.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content