Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zadužili Međimurje odgajajući mnoge generacije učenika – župan Posavec zahvalio 32 umirovljenim djelatnicima obrazovnih institucija

Datum objave: 19. prosinca 2019.

U znak zahvale za prenošenje znanja i iskustva te za nesebičnu brigu o mlađim generacijama, u zgradi Scheier održan je prijem umirovljenih djelatnika obrazovnih institucija iz Međimurske županije. Tradicija je to koju nastavlja župan Međimurske županije Matija Posavec sa suradnicima kako bi nagradio one koji su svoj radni vijek dali i utkali u odgoj i obrazovanje učenika.
Božićno-novogodišnji blagdani prilika su da se sjetimo svih onih koji su dali doprinos kroz svoj rad, pogotovo u obrazovanju te zadužili Međimurje odgajajući generacije naših stanovnika među kojima su danas mnogi uspješni pojedinci koji čine naš svijet boljim. Jedina namjera ovog susreta je reći jedno veliko hvala, hvala što su zajedno s nama stvarali sustav boljeg i kvalitetnijeg obrazovanja te izraziti poštovanje na svemu što su učinili tijekom svog života.“, poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec dodavši da svaki učenik ima neki talent, a učitelji su ti koji taj talent prepoznaju i oblikuju, što se u Međimurju ostvaruje jer u jednoj školskoj godini imamo preko 30 državnih prvaka, 2 svjetska prvaka i sudionike olimpijada.
U protekloj godini umirovilo se 32 učitelja, nastavnika, edukatora, stručnih suradnika, tehničkog i drugog osoblja, a to su: Vinka Barešić Valić, Ana Lončarić-Tretnjak, Slavica Radiković, Nevenka Sinković, Miljenko Fric, Smiljka Kovačić, Zlatko Serec, Vlasta Abramić, Biserka Jančikić, Anica Mihalinčić, Milan Janković, Enes Bećirović, Marija Tot, Marija Borko, Nada Šalari, Vesna Branilović, Dragutin Balent, Nenad Kipke, Nada Kliček, Branka Varga, Đurđica Lukač, Josip Mihalković, Ružica Murk, Josip Globar, Višnja Balog, Zdravko Dravec, Draga Mihoci, Josip Vargek, Branko Augustić, Žarko Bundalo, Nevenka Jurinec, Danica Ljubić.
Umirovljenim djelatnicima zahvalili su i uručili darove župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenica župana Sandra Herman i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak. U ime umirovljenih djelatnika obratio se Josip Mihalković koji je zahvalio Međimurskoj županiji na brizi i izdvajanjima za školstvo, a samu svečanost glazbom su obogatili Henrik Šimunković i Darko Golubić.
Međimurska županija u samom je vrhu po izdvajanjima za obrazovanje, a u 2020. godini planirana je obnova 11 osnovnih škola i Gospodarske škole Čakovec, otvaranje nove zgrade Osnovne škole Pribislavec, grade se školske sportske dvorane u Gornjem Mihaljevcu, Svetoj Mariji, Vratišincu, i Svetom Martinu na Muri, kao i projekti Metalska jezgra, Centar održivog razvoja i centar kompetencije u strojarstvu. Uz financiranje prijevoza, asistenata u nastavi te brojne stipendije i pomoći učenicima i studentima, Međimurska županija iz proračuna izdvaja oko 200 milijuna kuna za obrazovanje, jer ulaganje u obrazovanje je ulaganje u bolju budućnost.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content