Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana Skupština Pannon EGTC-a

Datum objave: 17. prosinca 2019.

U utorak, 17. prosinca 2019. godine u Pečuhu je održana Skupština Pannon EGTC-a (Europske grupacije za teritorijalnu suradnju). Na sjednici predsjedništva koja je održana prije same Skupštine, uvodno je predsjednik Pannon EGTS-a Laszlo Ori izvijestio o radu Pannon EGTS-a kazavši kako je bez obzira na pobjedu FIDESZ-a na lokalnim izborima održanim ove jeseni, došlo do promjena na čelu županije Baranya.
Direktor Pannon EGTS-a Andras Gondoc predstavio je projekte koji su u tijeku - share projekt koji je u drugoj fazi te B solutions čija je završna konferencija održana na MESAP-u u okviru posljednjeg ovogodišnjeg „Regionalnog placa“. Vrijednost projekta bila je 20.000 €, a nastojalo se istražiti mogućnosti prekogranične prodaje lokalnih proizvoda. Izvijestio je da je dobiven i PILOT projekt u okviru prekograničnog programa INTERREG Va kojim bi strateški bio definiran razvoj, poglavito gospodarski, pograničnog područja obiju država.
Mađarsko ministarstvo vanjskih poslova i vanjske trgovine na godišnjoj razini financira rad Pannon EGTS-a, a preuzeta je i obveza predfinanciranja projekata.
Hrvatski predstavnici izrazili su želju da u skoro vrijeme dođe do strukturnih i funkcionalnih promjena kako bi se intenzivirala suradnja te dobilo priliku sudjelovati na programima i projektima EU-e u novoj financijskoj perspektivi 2020.-2027.
Dogovoreno je da se do sredine siječnja razmotre prijedlozi hrvatske i slovenske strane, da se održi radionica na kojoj bi se definirali strateški ciljevi za 2020., ali i dugoročni ciljevi za sljedećih tri do pet godina te da se na sjednici  Skupštine u prvom kvartalu 2020. predložene izmjene i realiziraju.
Na sjednici Skupštine izabrana su, sukladno Statutu, dva nova potpredsjednika te je potvrđen predsjednik Pannona EGTS-a. Podneseno je Izvješće o radu Pannon EGTC-a za 2019. godinu te su definirani zadaci za 2020. godinu. Sljedeća sjednica Skupštine bit će održana u proljeće 2020.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content