Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Objavljen poziv „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja - faza II“ - IRI

Datum objave: 13. prosinca 2019.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je 11. prosinca 2019. godine objavilo poziv na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja - faza II“.
Poziv je namijenjen mikro, malim, srednjim i velikim poduzetnicima.
Prihvatljivi partneri su poduzetnici i/ili organizacije za istraživanje i širenje znanja koji doprinose svojim znanjem, resursima (stručnim, financijskim, iskustvenim i administrativnim kapacitetima) i istraživačkim kapacitetima u provedbi projekata istraživanja i razvoja. Partner koji nema sjedište, odnosno poslovnu jedinicu ili podružnicu u RH, može sudjelovati u projektu s najviše 15% prihvatljivih troškova projekta. U okviru projekta može sudjelovati samo jedan takav partner. Prijavitelj je u navedenom slučaju dužan opisati razloge zašto je nužan strani partner.
Prijavitelj može prijaviti i provoditi projekt samostalno ili u partnerstvu.
Prihvatljive aktivnosti: 
1. Aktivnosti istraživanja i razvoja koje moraju biti u jednoj ili više sljedećih kategija istraživanja i razvoja:

  • industrijsko istraživanje,
  • eksperimentalni razvoj,
  • studije izvedivosti.

2.Aktivnosti početnih ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu u cilju jačanja vlastitih inovacijskih kapaciteta za poduzetnike koji provode ili planiraju provoditi vlastite projekte istraživanja i razvoja. Navedena aktivnost ne može se provoditi samostalno, nego isključivo u kombinaciji s aktivnostima istraživanja i razvoja navedenim pod rednim brojem 1. Aktivnosti početnih ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu nisu prihvatljive za organizacije za istraživanje i širenje znanja koje na Projektu sudjeluju u ulozi partnera.
Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 770.000.000,00 kn. Najniži iznos koji može ostvariti je 1.000.000,00 kn, dok je najviši 30.000.000,00 kn.
Početak prijave na natječaj moguć je od 31. siječanj 2020. godine u 11 sati, a krajnji rok je 29. lipnja 2020. godine.
Više informacija o Pozivu i natječajnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content