Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Aktivna godina međimurskih lovaca – Lovački savez Međimurske županije održao izvještajnu skupštinu

Datum objave: 30. studenoga 2019.

Lovački savez Međimurske županije okuplja 22 lovačka društva te 954 lovaca i lovkinja, a na aktivnosti tijekom 2019. godine članovi Saveza osvrnuli su se na izvještajnoj skupštini. Obrazovanje lovaca, razvoj lovne kinologije, lovnog streljaštva, njegovanje lovačke etike i običaja te zaštite prirode i ljudskog okoliša, prije svega na prostoru Međimurske županije, glavne su aktivnosti članova Saveza. 
Predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec istaknuo je djelovanja i uspjehe Saveza. Lovno streljaštvo Lovačkog saveza Međimurske županije odvijalo se kroz Međimursku ligu strijelaca i Kup Lovačkog sveza Međimurske županije, koji je ujedno bio i kvalifikacijski  za reprezentaciju Saveza i za nastup reprezentacije na prvenstvu HLS. Ove godine ponovno je uvedeno i Prvenstvo Lovačkog saveza Međimurske županije. Skupštini su nazočili župan međimurske županije Matija Posavec, dopredsjednik HLS Vinko Pavlić i predstavnik PUM Krunoslav Gosarić.
Veteranska priznanja za 50 godina neprekidnog lovačkog staža, odnosno Plaketu Nikole VII Zrinskog za doprinos u razvoju međimurskog lovstva i Povelju za dugogodišnje članstvo Hrvatskog lovačkog saveza primili su Ivan Jakopić iz LD Fazan Štrigova, Franjo Kocijan iz LD Prepelica Mala Subotica, Ivan Logožar iz LD Srnjak Macinec, Pavao Orehovac iz LD Patka Donji Vidovec-Sveta Marija i Stjepan Šimunić iz LD Zec Vratišinec. Priznanje za višegodišnje sudjelovanje na manifestaciji „Dani lovnog kulinarstva“ dodijeljeno je Josipu Jalšovcu, Antunu Novaku, Josipu Caroviću, Josipu Maltariću, Josipu Hunjadi, Stjepanu Blagusu, Dragutinu Krivaku, Mladenu Mrazoviću, Franji Rušnjaku i Dragi Pongračiću.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content