Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dva dana manifestacije "MESAP jesen 2019" okupila stotinjak izlagača

Datum objave: 23. studenoga 2019.

Tradicionalna sajamska priredba "MESAP jesen 2019." održava se ovog vikenda u Nedelišću te se 13. puta po redu predstavilo stotinjak gospodarstvenika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i udruga s bogatom ponudom roba i usluga iz sektora poljoprivrede, ekologije, zdrave prehrane, obnovljivih izvora energije i pčelarstva.
Samih početaka ove manifestacije prisjetio se direktor MESAP-a Vitomir Kirić koji je istaknuo da je današnja brojka od stotinjak izlagača dokaz kvalitete sajma. "MESAP jesen" jedna je u nizu manifestacija kojima se podržava zdrava prehrana i lokalni poljoprivredni proizvođači. Međimurje ima doista kvalitetne proizvode i važno je proizvođačima dati mogućnost da pronalaze nova tržišta, ne samo u Međimurju, već i van granica naše županije i države.", kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec. Otvorenju su nazočili i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.
Dodijeljene nagrade s 13. međimurskog ocjenjivanja meda – među 62 uzorka 19 zlatnih
Suorganizator manifestacije je Udruga pčelara Međimurske županije Agacija koja je dodijelila priznanja s 13. međimurskog ocjenjivanja meda. Na ovogodišnje ocjenjivanje pristigla su 62 uzorka meda koja su izloženi na sajmu, a njihovim proizvođačima dodijeljene su zlatne, srebrne i brončane plakete. Uz to, u subotu je održano natjecanje "Medeni kolač" - ocjenjivanje najboljeg kolača od meda te je najboljim proglašen kolač Udruge Brest iz Podbresta, a održano je i natjecanje u jedenju čili papričica, dok je nedjelja rezervirana za natjecanje u jedenju ljutih hamburgera. Pored izložbenog dijela sajma, tijekom dva dana manifestacije održavaju se edukativne radionice i predavanja što je odlična prilika za sve koji žele saznati novosti iz svog područja. Zbor "Josip Vrhovski" Nedelišće, KUU Zvon Mala Subotica i KUU Šandrovec glazbom su uveličali "MESAP jesen 2019".
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content