Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Hrvatski stručnjaci sportske rekreacije na dvodnevnoj konferenciji u Hotelu Park raspravljaju o čimbenicima uspješnosti

Datum objave: 22. studenoga 2019.

Stručna konferencija na temu „Čimbenici uspješnosti sportske rekreacije“ u Hotelu Park u Čakovcu održava se 22. i 23. studenog 2019. godine s ciljem razmatranja pitanja vezana uz čimbenike uspješnosti sportske rekreacije i utvrđivanja pravaca daljnjeg razvoja i unapređivanja sportske rekreacije u Republici Hrvatskoj. Riječ je o izuzetno važnoj društvenoj djelatnosti u suvremenim uvjetima života i rada, poglavito za zdravlje ljudi, a ovakva su okupljanja važna i zbog uspješnijeg sporazumijevanja sa svim subjektima koji su na direktan ili indirektan način povezani na području sportske rekreacije.
Dobrodošlicu je sudionicima konferencije zaželio predsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Vladimir Findak te posebno pozdravio župana Međimurske županije Matiju Posavca, zamjenika gradonačelnika Grada Čakovca Zorana Vidovića, predsjednicu Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Danicu Korunić, predstavnika Hrvatskog olimpijskog odbora Stevu Tkalčeca, predstavnika Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Slavena Krtalića, Branislavu Resanović iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, dekana Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Tomislava Krstičevića, predstavnika Hrvatskog Crvenog križa Šanija Samardžića te ravnateljicu Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marinu Payerl-Pal, ali i brojne studente Međimurskog veleučilišta. „Nalazimo se iza četverogodišnjeg razdoblja te ćemo pokušati utvrditi strateške pravce daljnjeg razvoja sportske rekreacije u Republici Hrvatskoj. Dokazano je da je jedan od temeljnih preduvjeta dobrog zdravlja suvremenog čovjeka kretanje i tjelesna aktivnost.“, poručio je Vladimir Findak.
 „Još prije 2 tisuće godina aleksandrijski liječnik Herofil je rekao: „Ako nema zdravlja, znanost je slaba, blagostanje je beskorisno, rječitost je ništavna.“ Drugim riječima, zdravlje je pokretač svega. Bit zdravlja je rekreacija i preventiva, a mi u Međimurju doista se možemo pohvaliti i to brojnim preventivnim programima gdje institucionalno prednjači naš Zavod za javno zdravstvo, našim znanstvenim ustanovama poput Međimurskog veleučilišta koji nudi i smjer Menadžment turizma i sporta te rekreativcima koji svoje slobodno vrijeme usmjeravaju u zajedništvo kroz koje promiču kvalitetan i zdrav način života, sudjeluju na manifestacijama gdje promoviraju svoj kraj, dobivaju nagrade i na taj način šire optimizam koji nam je prijeko potreban u društvu. Sve to svedeno je pod zajednički nazivnik sportska rekreacija. Segment je to koji u konačnici dovodi do kvalitetnijeg života našeg stanovništva što nam svima mora biti cilj. U sklopu toga usavršavanje je vrlo važno i nadam se da će ovi čimbenici uspješnosti biti poticaj da se dodatno omasovi sportska rekreacija, koja već sada nailazi na široku potporu javnih i lokalnih proračuna.“, poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec.
Predsjednica Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Danica Korunić govorila je o međusobnoj povezanosti zdravlja, zdravstva, kretanja i sportske rekreacije te istaknula izvrsnu suradnju sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije. „Brojni predavači govorit će o rekreaciji i rekreativnom djelovanju, svatko za svoje područje i lokalitet te će nam prikazati ono najbolje što nude u svojim mjestima. Naš tajnik Marijan Vugrinčić također je jedan od predavača, a na njega kao i na sve naše rekreativce vrlo smo ponosni.“, poručila je.
Ovakva dvodnevna konferencija održana je na istome mjestu prije dvije godine što dokazuje kontinuitet u usavršavanju stručnjaka sportske rekreacije. Konferenciju organiziraju Hrvatski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ i Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“, uz pokroviteljstvo Središnjeg državnog ureda za šport, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu te supokroviteljstvo Međimurske županije i Grada Čakovca.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content