Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

„Roditelji i djeca za MURID“ – peti dobrotvorni koncert ponovno napunio Centar za kulturu

Datum objave: 21. studenoga 2019.

Zajedno s vrijednim djelatnicima, roditelji i djeca glavna su pokretačka snaga Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu – MURID-a te su i ovu godinu odlučili udružiti snage i organizirati dobrotvorni koncert pod nazivom „Roditelji i djeca za MURID“ koji je ispunio dvoranu Centra za kulturu Čakovec do posljednjeg mjesta.
Veliko srce pokazali su poznati hrvatski izvođači Zodiac Band, Tragovi, Mejaši, Ivan Ivanković, Tarapana Band, OSDS, Ljubavnici, Dina Leško, Međimurski Vrući Kaj i Bosutski Bećari koji su svojim izvedbama rasplesali i raspjevali publiku.
Osim podrške brojnih građana, rad MURID-a podupire i Međimurska županija, a župan Međimurske
županije Matija Posavec i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač
rado su se odazvali koncertu.
Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu -MURID pruža stručnu podršku djeci rane dobi, njihovim roditeljima i obiteljima, kao i edukaciju i senzibilizaciju okoline i javnosti na specifične potrebe obitelji i djece s razvojnim i socijalnim rizicima na području Hrvatske i regije. Više od dvije stotine djece kroz godinu prolazi uslugu savjetovanja, dok je 150 djece uključeno u tjedne usluge terapija. Svojim znanjima i vještinama, ali i osmijehom i pozitivnom energijom, MURID-ov stručni tim čini svakodnevicu brojne djece i roditelja lakšom, a važnosti podrške i usluga koje pružaju najviše su svjesni roditelji djece uključenih u proces. 
Uložen trud vidljiv je u rezultatima koje postižu, ali i prepoznat brojnim nagradama te se mogu pohvaliti nagradom za najuspješniji lokalni projekt u Hrvatskoj za razdoblje od 2015. do 2016. godine za projekt „Agenti 0-7“. Ovoga tjedna u njihove ruke stigla je i nagrada za akciju „Budi sretna priča jednog medvjedića“ koja je proglašena NAJ-NAJ-NAJ AKCIJOM 2019. na državnoj razini, odnosno jedna je od 3 najakcije u Hrvatskoj. Direktorica MURID-a Silvija Pucko zahvalila je svima koji su na bilo koji način doprinijeli dobrobiti djece i stvaranju sustava rane intervencije u Međimurju, a posebice na potpori Međimurskoj županiji, lokalnoj zajednici, sponzorima, donatorima te djelatnicima MURID-a i roditelja koji nesebično pomažu razvoju Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content