Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Srednjoj školi Čakovec dodijeljen status Škole ambasadora EU parlamenta

Datum objave: 15. studenoga 2019.

Srednja škola Čakovec jedina je škola u Međimurskoj županiji te jedna od samo tridesetak škola u Hrvatskoj nositelj statusa Škole ambasadora Europskog parlamenta. Ploču su u petak, 15. studenog 2019. godine otkrili ravnateljica Gordana Ramušćak i hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler, koji je tom prigodom čestitao djelatnicima i učenicima škole na promociji europskih vrijednosti te većem i boljem razumijevanju Europskog parlamenta kao institucije kod mladih. Program "Škola ambasador Europskog parlamenta" od školske godine 2016./2017. provodi se u svim državama članicama Europske unije pa tako i u Hrvatskoj, a niti vodilje ovog programa su europska parlamentarna demokracija, aktivno građanstvo i razumijevanje vlastitih prava i obveza državljana Europske unije.
Dodijeljeni status rezultat je rada svih učenika koji su u proteklih šest godina sudjelovali u fakultativnoj grupi Europsko građansko društvo te pod vodstvom profesora Mladena Tote pokretali niz aktivnosti vezanih uz Europsku uniju - od organizacije EU pub kvizova do sudjelovanja u radionicama u Zagrebu, Ljutomeru i Grazu. „Za nas je to potvrda da smo prepoznati kao škola koja puno radi na promicanju vrijednosti Europske unije i koja sa svojim učenicima radi na razvijanju dodatnih znanja. Jedna smo od najmlađih škola u Županiji i tim više nam je to veliko priznanje.“, poručila je ravnateljica Srednje škole Prelog Gordana Ramušćak.
Europarlamentarac Karlo Ressler sudionicima fakultativne grupe uručio je priznanja, nakon čega je održao predavanje te odgovarao na a pitanja znatiželjnih učenika.
Događaj su ispred Međimurske županije podržali pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak te predstavnici Informacijskog centra EUROPE DIRECT Čakovec Marija Stanković i Branko Matuza.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content