Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Proboj međimurskih vina na poljsko tržište - uspješna suradnja Međimurske županije i Kujawsko-Pomorskie regije u Poljskoj

Datum objave: 15. studenoga 2019.

Nakon prošlogodišnjeg potpisivanja Sporazuma o partnerstvu s poljskom regijom Kujawsko-Pomorskie tijekom njihova boravka u Međimurju i posjeta festivalu Urbanovo, ovih je dana u Poljskoj, točnije gradu Torunu povodom poljskog Dana nezavisnosti, u uzvratnom posjetu boravila delegacija Međimurske županije predvođena zamjenikom župana Josipom Grivcem.
"Kao gosti našeg domaćina, maršala Piotra Całbeckog sudjelovali smo u vrlo svečanoj proslavi poljskog Dana nezavisnosti, ali smo temeljem našeg već potpisanog Sporazuma o partnerstvu odradili i određene sastanke s ciljem produbljivanja naše suradnje. Konkretni primjeri suradnje bili su opipljivi već tijekom našeg boravka u Torunu.", izjavio je zamjenik Grivec.
Naime, naša je delegacija bila pojačana i s predstavnicima međimurskih vinara, na čijem su dolasku inzistirali upravo Poljaci jer su bili opčinjeni okusima Međimurja tijekom prošlogodišnjeg Urbanova. Tako su vlasnici četiriju međimurskih vinarija: Štampar, Horvat, Kocijan i DGA Pjenušci tijekom dva dana odradili niz prezentacija torunskim restoraterima, hotelijerima i distributerima, a međimurska vina poslužena su i tijekom svečane večere na kojoj je povodom poljskog nacionalnog blagdana sudjelovalo više od 200 gostiju nama prijateljske regije. Suradnja je urodila plodom jer je već napravljena prva narudžba od 600 butelja međimurskih vina  za potrebe restorana u Torunu.
Tijekom boravka u Poljskoj međimurska delegacija, u čijem su sastavu bili još i pročelnik UO za gospodarske djelatnosti Međimurske županije Darko Radanović, stručni suradnik za turizam Marko Puškadija te predstavnica REDEA-e Sanja Pintarić, odradila je niz sastanaka s poljskim kolegama na temu ulaganja u zdravstvo, tehnološke parkove, regionalni razvoj, obrazovanje, kulturu i turizam. Upravo to će biti područja na kojem će ovo međunarodno regionalno partnerstvo biti nastavljeno.  

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content