Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Konferencija "Digitalna poslovna Hrvatska"

Datum objave: 5. studenoga 2019.

Poslovni dnevnik, Večernji list i Međimurska županija pozivaju Vas na konferenciju:

“DIGITALNA POSLOVNA HRVATSKA” – DIGITALNA TRANSFORMACIJA MEĐIMURSKOG GOSPODARSTVA
koja će se održati u četvrtak, 14. studenog, u 10 sati,
u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/b, Čakovec.

Utjecaj napredne tehnologije na poslovanje danas je neizbježan, a subjektima koji se digitalno transformiraju tehnologija donosi veći i brži rast prihoda, jače poslovne mreže te više plaće. U razvojnom okruženju gdje je transformacija industrije pretroma i prespora u odgovaranju na tržišne potrebe, a zavisnost o turizmu nesigurna, logični korak javne samouprave je stvaranje poticajnog institucionalnog okruženja. Na taj bi način, postojeći ljudski kapital u Hrvatskoj mogao biti nositelj novog rasta temeljenog na IT tehnologijama i njihovoj primjeni u jačanju konkurentnosti postojećih industrija i usluga. Uz navedeno, specijalizacijom na proizvodima visoke dodane vrijednosti, mogli bi nadoknađivati izgubljene godine rasta.
Prikazivanjem poticajnih mjera gradova i županija upoznajemo poslodavce s važnošću što brže prilagodbe i adekvatne pripreme za promjene koje donose tehnološke inovacije, ali i s važnošću digitalnog poslovanja za gospodarski rast i razvoj te ostalim koristima koje ono donosi. Isto tako, veliki naglasak stavljen je na decentralizaciju poslovanja radi optimizacije troškova, kao i razvoja regija.
Cilj je kroz program konferencije “Digitalna poslovna Hrvatska” pokazati konkretne korake i smjernice za daljnji ubrzani razvoj gospodarstva na krilima procesa digitalizacije.
Na konferenciju se možete prijaviti putem poveznice, a za dodatne informacije možete se javiti na mail konferencije@poslovni.hr ili na broj telefona: 01/ 6326 064

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content