Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisan dvogodišnji okvirni Sporazum o izvođenju radova redovnog održavanja županijskih i lokalnih cesta

Datum objave: 31. listopada 2019.

U Maloj vijećnici Međimurske županije 31. listopada 2019. potpisan je dvogodišnji okvirni Sporazum o izvođenju radova redovnog održavanja županijskih i lokalnih cesta vrijedan gotovo 42 milijuna kuna. Ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije Ljerka Cividini, uz nazočnost župana Međimurske županije Matije Posavca, Sporazum je potpisala s vlasnikom tvrtke Pavlic-asfalt-beton Zvonimirom Pavlicom i predsjednikom Uprave tvrtke TEGRA d.o.o. Ivanom Kolarićem ispred zajednice ponuditelja.
Županijska uprava za ceste Međimurske županije upravlja s 450 km cesta, od čega 202 km županijskih i 248 km lokalnih cesta. Riječ je o cestama na području Međimurske županije, osim ceste na području grada Čakovca.
„Iznimno nam je važna kvaliteta izvođača radova na redovnom održavanju prometnica, što je i temeljni posao Županijske uprave za ceste. Svrha redovnog održavanja je da naše prometnice budu što sigurnije i što kvalitetnije za vožnju, što naravno ne isključuje pažnju vozača koja je obavezna. Postoje dvije grupe osnovnih radova u sklopu redovnog održavanja – ljetno i zimsko održavanje. Izrađuje se poseban plan zimske službe koja s radom započinje 15. studenoga. Operativni program je izrađen te sam sigurna da će izvođači radova korektno odraditi posao koji su odrađivali i proteklih godina. Ljetno održavanje obuhvaća niz radnji koje su potrebne za sigurno odvijanje prometa na cestama - od održavanja kolnika, preko košnje i sanacije propusta, do uređenja bankina.“,  pojasnila je ravnateljica ŽUC-a Ljerka Cividini.
Potreba ulaganja u cestovnu infrastrukturu u Međimurju je kontinuitet, a župan Matija Posavec napominje da su u odnosu na Sporazum potpisan u rujnu 2017. godine kada je osigurano 34 milijuna kuna, sredstva povećana. Radovi održavanja povjereni su istim izvođačima kao i proteklih godina te ga posebno veseli što posao odrađuju međimurske tvrtke. „Ovo je samo jedan od brojnih projekata u cestogradnji. Hrvatske ceste provode niz investicija - grade se obilaznice, državne ceste proširuju se pješačko biciklističkim stazama, a u planu imamo i nove, zajedničke investicije, tako da slobodno možemo reći da je cestogradnja na našem području u sve ozbiljnijem investicijskom zamahu. S obzirom na projekte odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području Donje Dubrave i Murskog Središća, po završetku radova na aglomeraciji, zasigurno će uslijediti obnova lokalnih i županijskih cesta. Cesta je jedan od čimbenika sigurnosti u prometu, no moramo imati na umu da je onaj najvažniji, ključni čimbenik sigurnosti ipak čovjek.“, poručio je župan Posavec.
„Nama su ovo poznati poslovi, odrađivat će ih specijalizirane i dobro uhodane ekipe koje su za njih već godinama zadužene. Činjenica je da nam nedostatak radne snage stvara manje poteškoće poput kašnjenja, no bez obzira na to možemo biti zadovoljni jer stanje cesta u Međimurju na iznadprosječnoj je razini. U zimskom razdoblju županijske i lokalne ceste čišće su od državnih pa i autocesta.“, zaključio je Ivan Kolarić koji je ujedno zamolio za strpljenje građana budući da će zbog projekta aglomeracije i određene dionice županijskih cesta neminovno biti pod posebnim prometnim režimom. Zvonimir Pavlic potvrdio je da je tvrtka Pavlic-asfalt-beton, baš kao i Tegra d.o.o., dobro ekipirana i može vrlo kvalitetno odraditi posao.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content