Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Centar dr. Rudolfa Steinera obilježio 100 godina od otvaranja prve Waldorfske škole u svijetu

Datum objave: 25. listopada 2019.

U Stuttgartu je 1919. godine otvorena prva Waldorfska škola u svijetu čiji je začetnik dr. Rudolf Steiner, rođen u Donjem Kraljevcu. Tim je povodom, Centar dr. Rudolfa Steinera u suradnji s Waldorfskom školom u Zagrebu organizirao niz predavanja, radionica i okrugli stol koji su održani u petak, 25. listopada 2019. godine.
Ovu veliku obljetnicu koristimo kao priliku za promociju waldorf pokreta i rada dr. Rudolfa Steinera te želimo razviti svijest o razvoju waldorfske škole na suvremen način. Aktivnosti Centra dr. Rudolfa Steinera prepoznatljive su diljem Hrvatske i šire, no iako smo usredotočeni prvenstveno na biološko-dinamičku poljoprivredu i antropozofiju, ovim obilježavanjem željeli smo istaknuti važnost jedinstvene metode obrazovanja koju je razvio dr. Steiner.“, istaknula je ravnateljica Centra Dijana Posavec.
Brojne okupljene profesore, odgajatelje i učenike pozdravio je načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, a zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman istaknula je da su zahvaljujući Centru dr. Rudolfa Steinera, Donji Kraljevec i Međimurje postali središte okupljanja brojnih stručnjaka i znanstvenika.
O utjecaju waldorfske pedagogije na društvena zbivanja u svijetu proteklih 100 godina govorio je u svom predavanju David Brierley, dok se Slavica Bešić osvrnula na aktualnosti waldorfske pedagogije u suvremenim uvjetima odrastanja djece u našem društvu. Nakon okruglog stola na temu „Kako odgojiti autentičnog pojedinca; što odrasli trebaju u današnje vrijeme pružiti djetetu?“, održane su radionice o podučavanju engleskog jezika u waldorfskoj pedagogiji ususret kurikularnoj reformi, prstovnim igrama, odnosno ritmičkim aktivnostima te radionica za učenike osnovnoškolce.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content