Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Posavec uručio nagrade za 183 mentora čiji su učenici osvojili prva mjesta na županijskim i državnim natjecanjima, susretima i smotrama održanim u školskoj godini 2018./2019.

Datum objave: 16. listopada 2019.

Prvi koraci u životnoj priči, razvoju i napretku svakog djeteta počinju upravo s odgajateljem, mentorom, učiteljem ili profesorom koji u njega vjeruje, koji ga usmjerava, daje mu poticaj za daljnji napredak i prevladavanje zapreka. Dokaz da naši obrazovni djelatnici zaista ulažu u mlade i njihovo obrazovanje, motiviraju ih i daju sebe u svoj posao, je 183  mentora čiji su učenici osvojili prva mjesta na županijskim i državnim natjecanjima, susretima i smotrama održanim u školskoj godini 2018./2019.
Zahvalnost za predanost plemenitom i zahtjevnom poslu kojim se bave te priznanje za postignute uspjehe izrazio im je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je povodom Međunarodnog dana učitelja održao prijem za uspješne mentore.
Kada pogledamo broj učenika i broj učitelja koji rade u međimurskom osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju te ih usporedimo s postignutim rezultatima, ne samo da ste iznad nacionalnog prosjeka, već su vaša postignuća zavidna i na regionalnom i međunarodnom nivou. Jedno malo Međimurje koje ima 30-ak državnih prvaka je velik uspjeh i zbog toga smo svi ponosni na vas. Trenutno smo u najvećem investicijskom ciklusu, obnavljamo škole, gradimo dvorane te želimo stvoriti najbolje uvjete u obrazovanju. Grade se istraživački centri i centri izvrsnosti, a sve to radimo sa željom da zadržimo vašu motiviranost u radu s učenicima. Vi ste ti koji iz njih izvlačite kreativnost, gradite znanje i razvijate vještine da postanu stupovi našeg društva te vam zato želimo reći veliko hvala.“, poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec.
Iza dobrih, a posebice najboljih rezultat na županijskim i državnim natjecanjima, susretima i smotrama stoji dugotrajan rad, velik trud i ustrajnost ne samo učenika, nego i njihovih mentora, ravnatelja, drugih zaposlenika škola i djelatnika u obrazovanju. O složenosti procesa ponešto svjedoče i brojke: osnovnoškolci i srednjoškolci na županijskoj razini natjecali su se u 14 različitih disciplina raspoređenih po razredima i nizu kategorija. U sportskim su se natjecanjima osnovnoškolci natjecali u 23, a srednjoškolci u 16 disciplina. Zato s ponosom ističemo osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima iz njemačkog jezika za učenike 8. razreda, iz biologije za učenike 7. razreda te geografije za učenike 5. razreda, Učenici osmih razreda bili su najbolji u elektronici i elektrotehnici, a u sportskim disciplinama osvojena su prva mjesta u atletici, krosu za učenike od 5. do.6 i od 7. do 8. razreda. Prvo mjesto osvojeno je i u kategoriji globe škola i na 56. Reviji filmskog stvaralaštva djece, a odlične uspjehe postizali su i učenici Ekonomske i trgovačke škole, Gimnazije Josipa Slavenskog, Gospodarske škole, Graditeljske škole, Srednje škole Prelog i Srednje škole Čakovec.
Mentoricama i mentorima čiji su učenici osvojili prva mjesta na županijskim i državnim natjecanjima, susretima i smotrama održanima u prošloj školskoj godini, župan Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman, predsjednikom Skupštine Međimurske županije Mladenom Novakom i pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženkom Novak uručio je nagrade koje je izradila akademska umjetnica Rusa Trajkova. Nagrade su grafike iz ciklusa „Dok ja dojdem v Međimurje“, a samu svečanost dodjele priznanja izvedbom međimurskih skladbi upotpunili su operni pjevač Henrik Šimunković i Mario Jagec na saksofonu.
Lijepo je raditi u lokalnoj zajednici i županiji u kojoj vas prepoznaju te cijene vaš rad, trud i rezultate koje postižemo s učenicima. Osim brojeva po kojima možemo reći da smo među najboljima, po aktivnostima i programima koje provodimo zasigurno smo daleko ispred mnogih drugih u Hrvatskoj. Zahvaljujući tome ćemo i puno lakše pratiti promjene koje su pred nama, no moramo se podsjetiti da uvijek može bolje.“, kazala je doc. dr.sc. Žaklin Lukša, koja se obratila u ime 77 nagrađenih mentora u srednjim školama. Kako se svečanost održala u povodu Međunarodnog dana učitelja, na važnost obilježavanja dana učitelja osvrnuo se u svom govoru Boris Tomašić, koji se obratio u ime 107 nagrađenih mentora u osnovnim školama: „Rad učitelja i nastavnika jedan je od najvažnijih stupova za razvoj svakog društva te se kao takav mora i cijeniti.“
Vještine naših učenika i profesora mogle su se vidjeti na samoj svečanosti održanoj u zgradi Scheier koju su prekrasnim cvjetnim aranžmanima ukrasili učenici Gospodarske škole Čakovec, dok su učenici Srednje škole Prelog pripremili domjenak te pokazali svoje kulinarske i ugostiteljske sposobnosti.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content